x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Andrei Lugovoi - Aleksandr Litvinenko s-a otrăvit singur cu poloniu, din neatenţie

Andrei Lugovoi - Aleksandr Litvinenko s-a otrăvit singur cu poloniu, din neatenţie

02 Dec 2008   •   00:00

Andrei Lugovoi, principalul suspect în cazul otrăvirii fostului spion rus Aleksandr Litvinenko, a apreciat marţi că victima s-a otrăvit singură, din neatenţie, manipulând poloniu, substanţa radioactivă care l-a ucis după o lungă perioadă de agonie, relatează AFP.



"Putem considera că una dintre teoriile de bază este manipularea neatentă a poloniului de către Litvinenko", a declarat Lugovoi, deputat în Duma rusă (Camera inferioară a Parlamentului), pentru agenţia RIA Novosti.

"Litvinenko avea o natură aventurieră, căuta întotdeauna să trăiască periculos. Trebuie ţinut cont de ura sa reală faţă de autorităţile de la vremea respectivă din Rusia, faţă de serviciile speciale, de tot ceea ce este rus", a precizat Lugovoi, a cărui extrădare este cerută de Londra.

În noiembrie 2007, Lugovoi a apreciat că uciderea lui Litvinenko "era utilă (...) pentru elita britanică şi serviciile secrete, care au încercat timp de 15 ani să umilească şi să discrediteze Rusia".

Otrăvirea cu poloniu a fostului agent rus Aleksandr Litvinenko, devenit critic al Kremlinului, în noiembrie 2006, la Londra, a condus la o criză în relaţiile ruso-britanice, Moscova refuzând să-l extrădeze pe Lugovoi.

Suspectul a declarat însă, într-un interviu pentru Times, în noiembrie, că este pregătit să coopereze cu justiţia britanică şi să-l trimită la Londra pe prietenul său Dmitri Kovtun, una dintre ultimele persoane care l-au văzut pe Litvinenko înainte de a se îmbolnăvi.
Mediafax

×
Subiecte în articol: litvinenko lumea