x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun ANGLIA: Fotografierea pacheţelelor cu mâncare ale copiilor a fost interzisă

ANGLIA: Fotografierea pacheţelelor cu mâncare ale copiilor a fost interzisă

de Corina Andriuta    |    06 Iul 2010   •   00:00

Şcolile din comitatul Gloucestershire, Anglia , sub presiunea criticilor au încetat să mai fotografieze micul dejun pregătit pentru copii. Acest lucru se producea în cadrul unui proiect destinat părinţilor, informează The Daily Telegraph.



La începutul anului 2010, citează medportal.ru, autorităţile comitatului, administraţia locală a sănătăţii şi direcţiile şcolilor au adoptat un nou proiect de luptă împotriva obezităţii la copii. Potrivit acestui proiect, mai mulţi copii erau aleşi aleatoriu pentru ca apoi să li se fotografieze pacheţelul cu mâncare pe care îl aveau de la părinţi. Apoi erau evaluati mai mulţi parametri din fotografie: prezenţa sării, zahărului şi de asemenea, prezenţa legumelor şi fructelor proaspete. La final aceştia  comparau totul cu parametrii recomandaţi.
În urma evaluarilor se făcea un „top anonim al micului dejun”, se estima media pe şcoală, după care invitau părinţii şi le arătau rezultatele. Conform reprezentanţilor unor şcoli, această practică a îmbunătăţit semnificativ calitatea alimentaţiei la copii, mai ales cei din clasele mici.
Cu toate acestea fotografierea pachetului cu mancare a elevilor a fost criticată dur atât de părinţi cât şi de unii reprezentanţi ai guvernului. Astfel, Jackie Hall, membru al Consiliului pentru şcoli din Gloucestershire,  a declarat că această practică miroase a "Big Brother" şi a cerut  să înceteze imediat practica. În ciuda sprijinului dat de către autorităţile din sănătate, nouăsprezece şcoli ale Comitatului au trebuit să renunţe la fotografierea micului dejun.

×
Subiecte în articol: lumea