x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Anglia / Sute de copii dispăruţi din orfelinate, obligaţi să se prostitueze

Anglia / Sute de copii dispăruţi din orfelinate, obligaţi să se prostitueze

de Ovidiu Ciutescu    |    11 Dec 2008   •   00:00
Anglia / Sute de copii dispăruţi din orfelinate, obligaţi să se prostitueze

Sute de copii au dispărut fără urmă în ultimii zece ani din orfelinatele administrate de consiliile locale din Anglia şi Ţara Galilor, arată un studiu efectuat de Asociaţia britanică pentru îngrijirea celor abandonaţi. Conform The Independent, majoritatea acestor copii au intrat pe mâna unor pedofili sau sunt obligaţi să se prostitueze.



Studiul, efectuat în cadrul a 172 de autorităţi locale, a scos la iveală faptul că din cei 28.000 de copii îngrijiţi de acestea între 376 şi 389 de copii au dispărut pur şi simplu din evidenţe. Numai un singur orfelinat a 'pierdut', din anul 2000 până în prezent, 110 copii, iar cifra reală a dispăruţilor trebuie să fie mult mai mare, întrucât şase consilii locale au anunţat că nu ţin astfel de evidenţe. Cele mai multe astfel de cazuri se înregistrează în Londra şi sud-estul Angliei.

Cercetătorii au precizat că mulţi dintre copiii care au părăsit orfelinatele sunt imigranţi introduşi în Marea Britanie pentru a lucra în industria sexului. Din cei 110 copii dispăruţi numai în West Sussex, 73 au sub 18 ani, iar majoritatea erau azilanţi sosiţi pe cale aerului în aeroportul Gatwick. Un raport guvernamental a descoperit că majoritatea copiilor dispăruţi sunt în principal fete provenind din Nigeria, Liberia, Sierra Leone şi China şi a emis ipoteza că aceştia sunt forţaţi să practice prostituţia.

×
Subiecte în articol: lumea