x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Antrenorul vedetelor

Antrenorul vedetelor

de Sebastian S. Eduard    |    20 Ian 2006   •   00:00
Antrenorul vedetelor
VEDETE
Tonkins Anderson a lucrat cu Gloria Estefan, Cher, Janet Jackson...

Pentru Tonkins Anderson fitness-ul este o religie. Are 44 de ani, danseaza de la 12, a calatorit in toata lumea si a fost antrenor personal pentru vedete ca Gloria Estefan, Cher, Janet Jackson. De catva timp este in Romania si incearca sa se adapteze plaiurilor dambovitene...

INCEPUTURILE. Tonkins s-a nascut in Minneapolis, Minnesota. A fost crescut de o mama singura, care avea mai multe joburi pentru a o scoate la capat. La 12 ani a fost acceptat la o scoala de dans si teatru, iar imediat s-a indragostit de dans si a decis sa faca o cariera. La 18 ani dansa pe Broadway, iar de la 23 de ani incepe sa predea dansul. Devine instructor de fitness/aerobic. La ora actuala este unul dintre cel mai bine cotati antrenori de fitness din lume.

ROMANIA. Tonkins a fost instructor Nike in Suedia. A calatorit prin Africa de Sud, a vazut toata Europa de Est si cea Occidentala. In 2004 a venit in Romania, unde are lectii de fitness in salile World Class si face coregrafie ca free-lancer. A lucrat cu Moga, Loredana Groza ( a facut coregrafia la Le-le), Anda Adam.

VIP. Pe cand lucra in Statele Unite, Tonkins a antrenat vedete ca Gloria Estefan, Cher, Janet Jackson sau Prince. "Am antrenat-o pe Janet Jackson pentru al treilea ei album (n.r. - "Control", cel mai bine cotat album al cantaretei). Nu am facut coregrafie, doar am antrenat-o din punct de vedere fizic. J.J. este o persoana minunata, foarte «cool». Era foarte dedicata muncii ei. Chiar dupa ce statea ore intregi in studio, se mobiliza oricat era de obosita", povesteste Tonkins. "Mi-a placut Gloria Estefan foarte mult, pentru ca este... ca o mama. Ea a preferat sa o antrenez acasa, pentru ca din cauza popularitatii sale, nu putea sa ajunga la o sala de fitness. Mai mult, avea nevoie de o atentie speciala, pentru ca avusese un foarte grav accident de masina. Dupa orele de antrenament, Gloria Estefan... gatea pentru mine. De fiecare data, dupa ore, imi spunea: «Tonkins, sa mancam!». Si o facea cu atata delicatete si pe un ton care nu admitea nici un refuz... A fost minunat sa lucrez cu ea." "Pe Cher am vazut-o pentru prima oara la o ora de fitness", isi aminteste Tonkins. "Pur si simplu a venit la ore, alaturi de ceilalti cursanti, cu incapatanare, dimineata, la ora 9:00. Mi-a placut foarte mult de ea, pentru ca era foarte naturala. La un moment dat mi-a spus ca vrea sa faca mai mult si m-a intrebat daca nu vreau sa-i dau si cateva lectii particulare. Am antrenat-o apoi timp de trei luni: aerobic, dans, tehnici."

"Unul dintre cele mai importante lucruri atunci cand lucrezi cu celebritatile este relatia cu ele, faptul ca trebuie sa le inspiri incredere. Nu discutam vietile lor private, pentru ca lucrezi la nivel profesionist." In Romania insa, lucrurile stau altfel. O spune tot el. "Cred ca din punctul meu de vedere, ca si coregraf, cred ca cea mai mare parte a experientei am capatat-o in... Romania. Nu spun tampenii. Este o tara extrem de ciudata. Aici niciodata nimeni nu vine la timp. O alta diferenta este ca afara cand muncesti pentru VIP, muncesti si pentru bani. Aici muncesti pentru ca iti place treaba pe care o faci."

EVENIMENT. Tonkins va fi, saptamana viitoare, una dintre gazdele evenimentului "Fitness & Life - Style Revolution" organizat de WCFR. Cele mai frumoase femei din lume se vor afla sambata, 28 ianuarie, incepand cu ora 19:00, sub cupola Salii Palatului din Bucuresti pentru a obtine titlul suprem in cadrul Campionatului Mondial de Fitness Feminin. Spectacolul va avea o durata de aproximativ patru ore. "Fitness & Life - Style Revolution" va mai include seminarii de nutritie si management al stresului, clase de aerobic sustinute de cei mai buni instructori internationali in domeniu, precum si o expozitie cu vanzare.

Show


La Campionatul Mondial de Fitness Feminin de la Sala Palatului, Romania va fi reprezentata de tanara Diana Oprea. In spectacol vor veni si trupele Morandi si Akcent si se va interpreta in premiera piesa lui Marius Moga "Believe in Your Love", scrisa special pentru acest eveniment.
×
Subiecte în articol: fitness tonkins gloria estefan