x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Anulare - Globurile de Aur, fără gală

Anulare - Globurile de Aur, fără gală

de Jurnalul National    |    08 Ian 2008   •   00:00
Anulare - Globurile de Aur, fără gală

Ceremonia Globurile de Aur prevăzută duminică a fost anulată ca urmare a grevei scenariştilor, a relatat luni Los Angeles Times pe situl său pe internet.

Laureaţii recompenselor celor mai prestigioase de la Hollywood după Oscaruri vor fi anunţaţi in timpul unei conferinţe de presă duminică seară, in locul ceremoniei, adaugă ziarul american, citănd un mesaj electronic al televiziunii NBC, care urma iniţial să difuzeze evenimentul. Această decizie, care urmează incă să fie anunţată oficial de NBC şi asociaţia de presă străină de la Hollywood (HFPA), organizatoarea ceremoniei anuale, intervine in urma eşecului negocierilor cu sindicatul scenariştilor din cinema şi televiziune (Writers Guild of America, WGA). Acesta din urmă a prevăzut să instaleze pichete de grevă la intrarea pentru ceremonia Globurilor dacă ea urmează să fie teledifuzată.

Vineri, puternicul sindicat al actorilor de cinema şi televiziune (Screen Actors Guild, SAG) a dat deja o altă lovitură dură ceremoniei, anunţănd că membrii săi nu vor trece peste pichetele de grevă. Printre superstarurile nominalizate la Globes figurează George Clooney, Jodie Foster, Angelina Jolie, Johnny Depp şi Tom Hanks. Evenimentul Golden Globes este considerat ca anticamera Oscarurilor. El incepe sezonul de recompense la Hollywood, care culminează la 24 februarie cu marea seară a statuetelor aurite. Dacă acest anunţ este confirmat, ceremonia ar deveni ultima victimă a grevei scenariştilor, incepută la 5 noiembrie şi care a provocat deja grave pagube in industria americană a audiovizualului, notează AFP.

×
Subiecte în articol: magazin