x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Arme perfecte

Arme perfecte

de Raluca Grintescu    |    22 Mai 2008   •   00:00

Află secretele armelor contondente, precum şi capacitatea lor de a răni

NATIONAL GEOGRPAHIC/arma perfectă: obiecte contondente-Documentar/Luni         22:00
Încă din vremuri apuse de demult, bărbaţii foloseau unelte ascuţite, cremene, pumnale de fier, buzdugane şi cuţite de oţel pentru a se răni reciproc. Dacă ne tăiem sîngerăm, iar o tăietură ma­re ne poate ucide. Aceste obiec­te sînt cele mai importante şi cruciale arme din istoria uma­nităţii.


PL
ĂCERE. Documentarul “Obiec­te contondente” debu­tea­ză cu examinarea de către un fost membru SAS, Bob Spour, a cuţitului său preferat, K-Bar. Acesta ne arată de ce bărbaţii sînt îndrăgostiţi de această lamă ucigătoare. Apoi, Monty şi Stuart ne fac un tur de forţă în istoria celor mai importante unelte contondente din istorie, de la topoarele pe care vikingii le foloseau în război pînă la floretele din secolul al XVII-lea şi la pumnalele moderne. Cei doi încearcă să demonstreze ce fel de leziuni poate provoca o armă contondentă asupra corpului uman.


TRADIŢIE.
Tot în acest documentar vom afla povestea celei mai ascuţite şi nimicitoare săbii din toate timpurile: Katana – considerată sufletul samuraiului. Katana este sabia lungă japoneză cu tăişul pe o singură parte, care a fost folosită în special după anul 1400. În principal, katana este folosită pentru tăiere, deşi forma uşor curbă îi permite să fie eficientă şi la împungeri. Conform tradiţiei, este purtată la brîu, în teacă, cu lama în sus.

 

Info

DISCOVERY/Fata care “radiografia” cu privirea/Sîmbătă     21:00
POVESTEA MEA ŞOCANT
Ă. Aceas­ta este povestea şcolăriţei Nataşa Demkina, care devine un fenomen de reputaţie mondială datorită capa­cităţii ei de a vedea efectiv în inte­riorul organismului uman. (A.V.P.)


ANIMAL PLANET/Adevărata lume dispărută/Sîmbătă       20:00
ADEVÅRATA LUME DISPÅRUT
Ă. Urmărim cinci exploratori în călătoria lor către Roraima, misteriosul platou din junglă care l-a inspirat pe Arthur Conan Doyle să scrie capodopera SF “O lume pierdută”. (A.V.P.)


NATIONA LGEOGRAPHIC/Mecanicii planetei: case heavy-metal/Duminică       20:00
CASE HEAVY-METAL.
În acest epi­sod, eco-inginerii Dick şi Jem abordează criza britanică de locuinţe ofe­rind o soluţie necostisitoare şi ex­trem de generoasă: transformarea containerelor de marfă în case economice şi viabile ale viitorului. (R.G.)

×
Subiecte în articol: documentar