x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Arnie a decretat stare de urgenţă în California

Arnie a decretat stare de urgenţă în California

de Veronica Micu    |    05 Iun 2008   •   00:00
Arnie a decretat stare de urgenţă în California

11:10 • Guvernatorul Californiei, Arnold Schwarzenegger, a decretat, ieri, stare de urgenţă din cauza secetei, iniţiativă care va consta în măsuri stricte de economisire a apei în cel mai populat stat american.

Guvernatorul Californiei, Arnold Schwarzenegger, a decretat, ieri, stare de urgenţă din cauza secetei, iniţiativă care va consta în măsuri stricte de economisire a apei în cel mai populat stat american.

APĂ LA RAŢIE. Schwarzenegger a calificat situaţia actuală drept "critică" şi a subliniat că 2008 este al doilea an consecutiv în care California este afectată de secetă. Departamentul pentru resurse de apă va opera tranferuri pentru a răspunde situaţiilor de urgenţă care apar, în special pentru a ajuta agricultorii şi a încuraja economisirea apei la nivel local. Potrivit unor măsurători efectuate în mai, grosimea stratului de zăpadă din lanţul muntos Sierra Nevada, o adevărată resursă de apă a Californiei şi a celor 37 de milioane de locuitori ai săi, era de doar 67 la sută din dimensiunile normale pentru această perioadă a anului. Administraţia lui Schwarzenegger emisese deja avertizări cu privire la posibilitatea raţionalizării apei în anumite regiuni ale statului. În 2007, Los Angeles, principala metropolă californiană, a traversat cea mai secetoasă perioadă din ultimii 130 de ani, între 1 ianuarie şi 30 iunie.

×
Subiecte în articol: magazin