x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Aşa ceva se întâmplă o dată la 30 de milioane de încercări

Aşa ceva se întâmplă o dată la 30 de milioane de încercări

17 Dec 2012   •   19:14
Aşa ceva se întâmplă o dată la 30 de milioane de încercări

Ceea ce specialiştii spun că are o şansă din 30 de milioane să se întâmple, s-a întâmplat la o cursă de câini de la Wimbledon, vinerea trecută. Trei câini au trecut linia de sosire în exact acelaşi timp, nici măcar aparatul care cronometrează cursa la ordinul sutimilor de secundă neputând să dea un câştigător.

Nasurile ogarilor Murlens Houdini, Lightning Speed şi Tinas Luke se aflau exact pe linia de finish, în momentul în care fotografia de final a fost făcută. Toţi cei trei câini au obţinut timpul de 28,87 de secunde, la cursa de 480 de metri.

Cum cursa era una de calificare, şi numai doi câini pot concura în viitoarea cursă, organizatori au fost nevoiţi să tragă la sorţi, ogarul Tinas Luke fiind ghinionistul care a nu va concura mai departe.

James McCreadie, purtătorul de cuvânt al Comisiei Curselor de Ogari din Marea Britanie, spune că şansele unui astfel de final sunt mai mici decât cele de a câştiga la loterie.

“Câinii aleargă cu peste 65 de kilometri la oră când ajung la linia de sosire. Ca trei dintre ei să termine cursa cu acelaşi timp... E o şansă din multe, multe milioane. E ca şi cum ai câştiga la loterie şi ai fi lovit de un meteorit în aceeaşi zi".

Cursele de ogari se situează pe locul patru în preferinţele spectatorilor britanici, adunând peste două milioane de amatori în fiecare an, pe cele 26 de arene special construite. 

×
Subiecte în articol: curse ogari curse caini