x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Aspiratorul dăunează spermei

Aspiratorul dăunează spermei

de Irina Cristea    |    16 Noi 2009   •   00:00

Bărbaţilor care fac tot ce le stă în puteri să fenteze micile munci casnice le stă de-acum la dispoziţie o nouă scuză cu care-i pot închide gura până şi celei mai cicălitoare neveste. Unde mai pui că-i şi verificată ştiinţific! Pe scurt, ei pot refuza să dea cu aspiratorul său să încălzească cina la microunde pe motiv că aceste îndeletniciri le vor scădea numărul şi calitatea spematozoizilor.

Un studiu al cercetătorilor de la universitatea Stanford din California arată că utilizarea repatată şi de durată a aparaturii electrocasnice nu face bine spermei, scrie The Daily Mail. E drept, studiul omite să precizeze câţi bărbaţi de pe planetă chiar fac uz "în mod repetat şi de durată" de aparatura casnică, punându-se, prin urmare, în pericol. Cu tot cu urmaşii nenăscuţi.

Aproape 150 de voluntari au fost expuşi unor câmpuri electromagnetice de intensitate similară celei produse de cuptorul cu microunde, frigider sau aspiratoare. Concluzia - aceste aparate dublează riscul ca sperma să scadă în calitate. "Este prima dovadă clară a influenţei electrocasnicelor asupra fertilităţii masculine. I-aş sfătui pe bărbaţii care doresc să conceapă să reducă, pe cât posibil, expunerea la astfel de câmpuri electromagnetice", este declaraţia coordonatolului studiului, Dr De-Kun Li. Studiul nu face însă referire şi la câmpul electromagnetic produs de televizoare şi efectele pe care acesta l-ar putea avea asupra calităţii spermei.

Dr Li a precizat că nu recomandă renunţarea la aparatură, ci utilizarea cu moderaţie şi la distanţă cât mai mare de corp. Specialiştii cred că au reuşit, astfel, să ofere o posibilă explicaţie la scăderea dramatică a fertilităţii masculine în ultimii ani.

×
Subiecte în articol: lumea