x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Atentat în nord-estul Indiei soldat cu 5 morţi şi 50 de răniţi

Atentat în nord-estul Indiei soldat cu 5 morţi şi 50 de răniţi

02 Ian 2009   •   00:00

Trei bombe au explodat în nord-estul Indiei omorând cel puţin cinci persoane şi rănind alte 50, cu aproximativ o oră înainte de sosirea în zonă a şefului serviciilor naţionale de securitate, transmite AP.



Potrivit unui responsabil de primă mărime al poliţiei, P. Saloi, autorităţile suspectează un militant separatist al Frontului Unit de Eliberare Naţională Asom, în cazul exploziilor din Gauhati, capitala statului Assam. Organizaţia, cea mai mare de acest gen dintre cele existente în nord-estul Indiei, revendică independenţa statului în numele etnicilor regiunii Assam.

Exploziile s-au produs în zone aglomerate ale oraşului Gauhati, la câteva ore după sosirea în oraş a ministrului Palaniappan Chidambaram. Una dintre bombe a fost detonată sub un pasaj suprateran de pe drumul către aeroport, a declarat Saloi.

Poliţia a refuzat să spună dacă suspectează vreo legătură cu vizita lui Chidambaram. Acesta a sosit în Gauhati la ora locală 19 (13:30 GMT), la un ceas şi jumătate după explozia bombelor. El se afla în localitate pentru inspecţii şi întâlniri cu oficiali din poliţie, armată şi guvern.

Regiunea găzduieşte zeci de grupări separatiste care acuză guvernul de exploatare a resurselor naturale şi de neglijare a populaţiei indigene, a cărei majoritate este din punct de vedere etnic mai apropiată de Birmania şi China decât de restul Indiei.

Associated Press precizează că atentatul nu a fost revendicat.
AGERPRES

×
Subiecte în articol: lumea