x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Au fost identificate 273 de proteine umane atacate de virusul HIV

Au fost identificate 273 de proteine umane atacate de virusul HIV

de Nicoleta Craciun    |    11 Ian 2008   •   00:00
Au fost identificate 273 de proteine umane atacate de virusul HIV

Virusul HIV care provoaca SIDA se foloseşte de o serie de proteine din organismul atacat pentru a-şi dezvolta ciclul vital, însa oamenii de ştiinţă nu reuşiseră până ieri să identifice decât câteva dintre acestea

Virusul HIV care provoaca SIDA se foloseşte de o serie de proteine din organismul atacat pentru a-şi dezvolta ciclul vital, însa oamenii de ştiinţă nu reuşiseră să identifice decât câteva dintre acestea. În cursul zilei de joi însă o echipă de cercetatori de la Harvard au prezentat o lista mult mai completă de proteine ce sunt atacate de acest virus, deschizând astfel drumul spre obţinerea de noi medicamente împotriva HIV, informeaza Associated Press.

 

HIV este un virus simplu, compus din doar 9 gene şi totuşi reuşeşte să-şi suplinească această simplitate într-o manieră sinisteră, copiind structura cellulară a organismului infectat astfel încat se poate multiplica în siguranţă, fără a fi atacat de anticorpi.
Proteinele atacate de HIV au primit numele generic de “factori de dependenta ai HIV” şi erau descoperite 36 de astfel de proteine. Noul studiu a identificat 273 de astfel de proteine ce sunt atacate de virusul HIV.

Sub coordonarea geneticianului Stephen Elledge de la Women’s Hospital din Brigham, o echipă de oameni de ştiinţă a folosit o ethnică cunoscută drept interferenţa ARN pentru a incapacita anumite gene în procesul de formare a proteinelor.

 

Va fi nevoie însa de studii suplimentare pentru a întelege rolul fiecarei astfel de proteine în ciclul vital al virusului HIV. Majoritatea medicamentelor retrovirale din prezent acţioneaza însa direct asupra virusului în sine, foarte puţine fiind cele care acţionează prin blocarea factorului de dependenţă al virusului.

×
Subiecte în articol: magazin proteine