x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Au petrecut neinvitaţi la Casa Albă

Au petrecut neinvitaţi la Casa Albă

de Irina Cristea    |    27 Noi 2009   •   00:00
Au petrecut neinvitaţi la Casa Albă
Sursa foto: Mandel NGAN/AFP

Doi anonimi, aspiranţi la statutul de vedete de televiziune, au reuşit, în premieră, performanţa de a lua parte la dineul oficial oferit de Michelle şi Barack Obama, deşi nu fuseseră invitaţi.

Tareq şi Michaele Salahi nu se aflau pe lista invitaţilor la exclusivistul dineu oficial organziat la Casa Albă sub "patronajul" preşedintelui american Barack Obama şi al soţiei sale. Cu toate acestea, ei au reuşit să treacă de filtrele de securitate, de agenţii Secret Service şi să petreacă o seară de-a dreptul istorică. Iar apoi să se laude pe site-ul de socializare Facebook cu isprava lor, postând fotografii făcute la petrecere, în compania personalităţilor prezente acolo "pe drept", relatează Washington Post, în ediţia electronică.

"Suntem onoraţi să participăm la dineul oficial de la Casa Albă, în onoarea Indiei, cu preşedintele Obama şi Prima Doamnă!", a scris unul dintre ei pe Facebook. Dar un oficial al Casei Albe a declarat că cei doi nu au fost invitaţi la dineu, nu se aflau pe lista oficială de oaspeţi şi nu au stat niciodată la masa aranjată în cortul instalat pe Peluza de Sud.

LÂNGĂ OBAMA
Deşi Casa Albă nu a oferit nici o explicaţie, se pare că este pentru prima dată în istoria recentă când cineva reuşeşte să participe neinvitat la un dineu oficial organizat la Casa Albă. Oaspeţii neinvitaţi
s-au aflat în aceeaşi încăpere cu preşedintele Obama, Prima doamnă, Michelle Obama, şi premierul indian, Manmohan Singh, deşi nu se ştie dacă ei s-au întâlnit cu cei trei. În ciuda acestei scăpări deocamdată inexplicabile a serviciilor de securitate, oficialii acestor structuri dau acum asigurări că nimeni n-a fost în pericol la petrecerea de la reşedinţa prezidenţială.

"Oricine intră la Casa Albă trece prin magnetometre şi alte niveluri de scanare", a declarat Ed Donovan, un purtător de cuvânt al Secret Service. El a explicat că ancheta internă preliminară a identificat "un punct de control al Secret Service care nu a respectat procedura corectă pentru a se asigura că cei doi indivizi sunt pe listă".

×
Subiecte în articol: magazin