x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Australian Open Tennis

Australian Open Tennis

de Adrian Vaduva    |    12 Ian 2007   •   00:00
Australian Open Tennis

Daca va ramane lider pana la sfarsitul lui februarie, Roger Federer va depasi recordul lui Jimmy Connors. Mai sunt cateva zile pana la inceperea primului mare turneu de Grand Slam al anului, Australian Open Tennis.

Galeria Campionilor Sport

Daca va ramane lider pana la sfarsitul lui februarie, Roger Federer va depasi recordul lui Jimmy Connors. Mai sunt cateva zile pana la inceperea primului mare turneu de Grand Slam al anului, Australian Open Tennis. Elita tenisului mondial atat la feminin, cat si la masculin, si-a dat intalnire la Melbourne in perioada 15-28 ianuarie.

SPERANTE. Liderul ATP, Roger Federer, desemnat pentru al doilea an consecutiv de catre L’Equipe sportivul anului 2006, spera sa-si mentina hegemonia si in 2007: "Traiesc un vis si sper ca acesta va continua mult timp de acum inainte". Federer este cel de-al doilea tenisman care castiga aceasta distinctie, dupa Andre Agassi, in 1999. Astfel, el a intrat alaturi de Carl Lewis si Michael Schumacher in cercul extrem de select al sportivilor care au castigat de mai multe ori titlul de sportiv al anului. Elvetianul si-a facut incalzirea in turneul de la Kooyong, tot in Australia, urmand ca saptamana aceasta sa-si apere titlul la Australian Open.

Daca va ramane lider pana la finele lunii februarie, va bate recordul americanului Jimmy Connors, de 160 de saptamani consecutive in fotoliul de lider ATP. La o prima vedere, cel mai dificil adversar pentru elvetian pare a fi Nadal, de altfel singurul jucator care are un palmares pozitiv in intalnirile contra numarului 1. De asemenea, Nikolay Davydenko sau James Blake, numerele 2, respectiv 3 in clasamentul ATP, sunt jucatori care pot oricand produce surprize.

FARA LIDERUL MONDIAL. La feminin, lucrurile sunt clare: lupta se va da intre Maria Sharapova, care la Hong Kong a pierdut in fata belgiencei Kim Clijsters prima finala a acestui an, Kim Clijsters, Amelie Mauresmo (detinatoarea titlului) si Kuznetsova. In acest an surprinde neparticiparea liderului WTA, Justine Henin Hardenne, care a declarat ca, din motive personale, anul acesta nu va participa la Australian Open Tennis. Chiar daca nu si-a pastrat pozitia de lider la inceputul lui 2007, Amelie Mauresmo pare favorita la castigarea turneului australian. Totusi, asa cum a aratat in ultimii ani, frumoasa Sharapova are suficiente resurse pentru a triumfa.

Sport la TV

Sambata: Schi Alpin: Cupa Mondiala Wengen in Elvetia
13:30, Eurosport

Biatlon: Cupa Mondiala Ruhpolding in Germania
15:00, Eurosport

Fotbal Italia, Serie B: Mantova - Juventus
17:00, TV Sport

Darts: Campionatul Mondial Frimley Green in Regatul Unit
20:30, Eurosport

Duminica: Biatlon: Cupa Mondiala Ruhpolding in Germania
14:00, Eurosport

Combinata Nordica: Cupa Mondiala Val di Fiemme in Italia
16:30, Eurosport

Handbal feminin, Cupa Cupelor: Oltchim Rm. Valcea - Cornexi
17:00, TV Sport

Snooker: Turneul Campionilor Londra in Regatul Unit
17:30, Eurosport

Handbal feminin, Cupa EHF: Rulmentul Bv. - FCK Handbold Kopenhagen
19:00, TV Sport

Raliuri: Raliul Dakar 2007
23:00, Eurosport
×
Subiecte în articol: eurosport australian open