x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Auto - Vehicule fantastice

Auto - Vehicule fantastice

de Raluca Grintescu    |    20 Oct 2006   •   00:00
Auto - Vehicule fantastice

Cele mai interesante automobile din cinematografie

Cele mai interesante automobile din cinematografie

Fie ca e vorba de Aston Martin-ul lui James Bond, de K.I.T.T.-ul lui Michael Knight sau de vehicule zburatoare de pe ecrane, multe dintre elementele high-tech ale acestora aveau o baza stiintifica. Filmul si televiziunea au reprezentat mediile perfecte pentru "insufletirea" tehnologiei existente doar ca teorie. Atunci cand aceste posibilitati sunt transpuse pe ecran, deseori produc un interes crescut din partea publicului.

FUTURIST. Doua dintre cele mai interesante vehicule aparute in istoria cinematografica sunt cele din thrillerul science fiction din 2002 "Raport special", al lui Steven Spielberg. Aparatul pentru zburat, candva un concept al lui Leonardo da Vinci in anii 1480, a aparut periodic in film si televiziune, insa versiunea imbunatatita de jetpack din "Raport special" a oferit noii generatii de cinefili o perspectiva interesanta de evitare a blocajelor infernale in trafic. Secvente revelatoare din "Raport special", "Knight Rider", "Goldfinger", "Batman", precum si interviuri cu regizorul James Cameron, cu designerul auto George Harris, inventatorul Eddie Paul, printre altii, demonstreaza importanta masinilor si a avioanelor futuriste din filme si televiziune pentru viata secolului XXI.

Sabia samuraiului

Lamele vechilor sabii de samurai sunt, uneori, gravate cu numarul trupurilor pe care le-au despicat in doua dintr-o singura lovitura. Fiecare sabie de samurai are propria poveste unica, nu doar despre un trecut sangeros, ci si despre o creatie desavarsita. Katana - sabia sau sufletul samuraiului - este simbolul curajului si al puterii.

OPERA DE ARTA. Fabricarea sabiilor era (si este) un adevarat ritual. Fauritorul de sabii era un artist incontestabil ce trebuia sa desavarseasca o opera de arta, atelierul lui fiind un fascinant sanctuar dedicat sabiei. Procedeele tehnice de forjare si calire a otelului erau secrete pastrate cu strasnicie de catre faurari.

INFO
IN JURUL LUMII. De duminica, veti fi martorii celui mai amplu program global high-definition. Discovery Channel va va plimba in 30 de tari din intreaga lume, folosind imagini captivante, valori de productie de inalta calitate si tehnologia high-definition pentru a reda lumea ca niciodata pana acum. Fiecare episod, de doua ore, din aceasta serie este o explorare bogata si detaliata a unei tari din Atlas. In aceast episod sunteti invitati sa descoperiti Australia. Una dintre cele mai tinere natiuni ale planetei, cu una dintre cele mai vechi populatii indigene ale planetei, Australia este un tinut al contrastelor. In urmatoarele episoade veti descoperi Italia, Brazilia si China.

MAJESTATEA SA. Realizatorul Marilena Rotaru va invita miercuri seara sa urmariti ineditul documentar "Regele Mihai. A 85-a aniversare", dedicat aniversarii Majestatii sale Regele Mihai I al Romaniei. In acest program sunt adunate nu mai putin de 14 interviuri consacrate Majestatii Sale Regele Mihai si Casei Regale Romane, realizate din 1991 si pana in prezent. (Cristina Ologeanu)
×