x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Autorităţile Capitalei au decis ca deszăpezirea să fie făcută fără inchiderea principalelor artere

Autorităţile Capitalei au decis ca deszăpezirea să fie făcută fără inchiderea principalelor artere

03 Ian 2008   •   00:00

Ca urmare a reducerii in intensitate a ninsorii, autorităţile municipale au decis, joi după-amiază, ca deszăpezirea să continue fără a mai recurge la inchiderea circulaţiei pe arterele principale ale Capitalei.

Anterior, autorităţile dispuseseră ca firmele de deszăpezire, impreună cu Brigada de Poliţie Rutieră, să oprească circulaţia pe bulevardele principale, arteră cu arteră, astfel incăt acestea să fie curăţate de zăpadă.

Ulterior, Primăria Bucureşti a comunicat că a cerut societăţilor de salubrizare să intervină pentru deszăpezire cu tot parcul de utilaje pe care il au la dispoziţie (460 utilaje) pe toate străzile, inclusiv pe cele secundare.

"Deoarece la această oră circulaţia rutieră in Bucureşti nu este foarte intensă, societăţile de deszăpezire vor lucra sub trafic şi vor acţiona in sistem «baterie» cu două-trei pluguri care inlătură zăpada de pe carosabil unul in spatele celuilalt, urmate de un utilaj care imprăştie soluţia antiingheţ", a adăugat sursa citată.

Autorităţile municipale fac apel la cetăţenii oraşului să nu lase aututurismele pe arterele de circulaţie, astfel incănt acestea să nu se blocheze.

Viceprimarul Capitalei Răzvan Murgeanu declara, dimineaţă, că, in urma ninsorii care a inceput să cadă din noaptea precedentă şi a viscolului, se circula anevoios pe toate arterele principale, existănd situaţii in care pe străzile secundare ale sectoarelor nu s-a circulat deloc.

După incheierea şedinţei Comandamentului de Deszăpezire şi Combatere a Poleiului al Municipiului Bucureşti, Murgeanu a spus că a purtat discuţii cu primarii de sectoare pentru ca aceştia să dispună membrilor corpurilor de control să efectueze verificări şi să aplice amenzi in cazul in care trotuarele nu sunt deszăpezite, pentru ca măcar circulaţia pietonilor să fie rezolvată. De asemenea, primarilor li s-a cerut să intervină pentru deszăpezirea străzilor secundare.

De asemenea, pentru imbunătăţirea traficului pietonal in această perioadă, Primăria Municipiului Bucureşti reamintit, printr-un comunicat, obligaţiile persoanelor fizice şi juridice pe timp de iarnă, stabilite prin HCGMB 147/2005, potrivit căreia "Persoanele fizice şi juridice au obligaţia ca pe timp de iarnă să cureţe zăpada depusă şi gheaţa formată de pe trotuarele aferente imobilelor unde domiciliază sau işi desfăşoară activitatea, a sediilor de firme sau curţilor şi terenurilor deţinute."

Referitor la circulaţia mijloacelor de trasport in comun, RATB are in funcţiune o mie de autobuze, 361 tramvaie şi 224 troleibuze. De asemenea, METROREX a luat decizia introducerii in circulaţia a altor cinci trenuri de metrou.

  • Mediafax

×
Subiecte în articol: magazin