x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun "Banda Geritol": La vremuri de criză şi pensionarii devin violenţi !

"Banda Geritol": La vremuri de criză şi pensionarii devin violenţi !

23 Iun 2009   •   00:00

După ce un consultant financiar le-a pierdut economiile în valoare de 2,3 milioane de euro, un grup de pensionari germani înstăriţi s-a constituit ad-hoc într-o gaşcă cu dorinţa de răzbunare în sânge.



Plătind un preţ absurd pentru calitatea serviciilor sale, consultantul financiar a fost răpit, sechestrat şi supus unui interogatoriu dur timp de patru zile, timp în care a fost legat în lanţuri, ars cu ţigara şi bătut cu piciorul unui scaun.

Răpitorii, doi bărbaţi, unul în vârstă de 74 de ani, celălalt de 60 de ani, au pătruns în casa consultantului financiar şi l-au lovit cu o bară metalică. "Îi cunoşteam de aproape 25 de ani. Nu aveam niciun motiv să mă tem. M-au înfăşurat în bandă adezivă până când arătam precum o mumie. Le-a luat ceva timp să facă asta fiindcă din timp în timp oboseau şi-şi pierdeau răsuflarea. Când m-au aruncat în portbagaj am crezut că sunt un om mort", a mărturisit nefericita victimă.

A călătorit în portbagajul unui Audi saloon argintiu 300 de km, până au ajuns la locuinţa unuia dintre răpitori, aflată pe malul lacului Chiemsee, unde . Acolo, răpitorilor li s-a alăturat încă un cuplu de pensionari dornic de răzbunare, de profesie medici. "Îmi sângerau ochii, nasul şi gura. Dar coşmarul era de abia la început", spune victima.

Interogatoriul a constat în repetarea  obsesivă a întrebării despre banii rătăciţi în vâltoarea crizei financiare, "Le-am spus ceea ce le explicasem de nenumărate ori, că din cauza condiţiilor de pe piaţă banii sunt definitiv pierduţi. M-au ameninţat de nenumărate ori cu moartea. Frica de moarte e un sentiment indescriptibil. Am încercat să câştig timp, să-mi uşurez situaţia. Nu ştiam dacă este zi sau noapte, nu am primit de mâncare în cele patru zile de detenţie decât două castroane de supă, în schimb am fost lovit tot timpul".

A încercat să fugă, în momentul în care i s-a permis să fumeze o ţigare în grădina casei a sărit peste zid şi a luat-o la goană pe străzi urmărit de maşina răpitorilor. A fost prins şi adus înapoi la locul de detenţie, cătorva vecini curioşi care au văzut toată scena le-a fost oferită explicaţia cum că ar fi un spărgător de locuinţe prins asupra faptului.

Salvarea i-a sosit în momentul în care şi-a arătat diponibilitatea de a le înapoia banii. În acest sens le-a propus să îi permită să expedieze un fax unei bănci din Elveţia pentru a efectua operaţiunea de transfer bancar. În acest fax el a reuşit să adauge un mesaj criptat prin care solicita funcţionarilor băncii să anunţe poliţia.

Banca elveţiană a recepţionat mesajul de ajutor şi a anunţat poliţia germană. 40 de ofiţeri înarmaţi a fosrmat echipa de commando care a participat la operaţiunea de salvare a consultantului financiar, pe care l-au găsit într-o stare deplorabilă, aproape dezbrăcat, plin de sânge şi având două coaste rupte.

"Banda Geritol", aşa cum a numit-o presa, după numele unui medicament destinat tratamentului artritei, o afecţiune frecventă la vărsta pe care o au atacatorii, a fost reţinută. Din cauza numeroaselor afecţiuni medicale, în duba care i-a condus pe atacatori în arestul poliţiei a fost necesară prezenţa unui medic.

Ei riscă până la 15 ani de închisoare fiind acuzaţi de răpire de persoană şi tortură. Finalul nu este liniştitor pentru victimă, care nu se simte deloc în siguranţă, din ameninţările pe care le-a primit fiind menţionată şi mafia rusă.
dailymail.co.uk

×
Subiecte în articol: lumea