x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Barbie împlineşte 50 de ani

Barbie împlineşte 50 de ani

09 Mar 2009   •   00:00
Barbie împlineşte 50 de ani

Chiar dacă nu-şi arată vârsta, celebra păpuşă Barbie împlineşte astăzi 50 de ani. În ultimele luni, aniversarea a fost sărbătorită în toată lumea. În Taiwan, localnicii îşi amintesc cu nostalgie că, până acum două decenii, se puteau şi ei considera "părinţii" frumoasei Barbie.



În vremurile sale de glorie, fabrica din orăşelul Taişan scotea în lume chiar şi o mie de păpuşi Barbie în fiecare zi. În 1987, închiderea fabricii a fost o tragedie pentru economia locală: o treime din populaţie a rămas pe drumuri. Atelierul de croitorie al fostei fabrici a păstrat tradiţia şi îmbracă păpuşi Barbie, aduse din străinătate, în bogate costume tradiţionale chinezeşti. Consiliul local are planuri şi mai mari: un întreg parc tematic dedicat fermecătoarei păpuşi. O mână de ajutor ar putea veni de la un creator de modă taiwanez care a făcut o adevărată pasiune pentru Barbie. El a adunat o colecţie de peste 1500 de păpuşi, în toalete care reprezintă o adevărată istorie a modei. Designeri precum Armani, Givenchy, Calvin Klein, Donna Karan, Dior, Versace sau Vivienne Westwood au furnizat de-a lungul anilor, vestimentaţiile pentru Barbie.
O dovadă în plus că Barbie nu mai este de mult doar prietena fetiţelor, ci un model de eleganţă pentru tinerele fete din toată lumea. Barbie a fost inventată de fiicele unor imigranţi polonezi, Ruth şi Elliot Handler, care au intrat în industria jucăriilor după Al Doilea Război Mondial. Elliot reprezintă "el"-ul din Mattel, companie pe care a înfinţat-o împreună cu Harold "Matt" Matson.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: lumea barbie