x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Barbuleasca - Diabolique

Barbuleasca - Diabolique

de Claudia Daboveanu    |    10 Feb 2006   •   00:00
Barbuleasca  -  Diabolique
SERIALE&TELENOVELE
Doamnelor si domnilor, intra in scena diabolica Otilia Barbulescu din "Secretul Mariei", telenovela difuzata de Antena 1!

Cand am sunat-o pe Olga Delia Mateescu sa stabilim intalnirea premergatoare acestui articol, am intrebat-o, in gluma: "Pot sa va spun Otilia Barbulescu?". A ras si mi-a zis: "Probabil asa o sa-mi ramana numele, cum i-a ramas si lui Birlic, desi nu-l chema asa! Spune-mi totusi Olga, e numele meu si implicit identitatea mea".

OTILIA-OLGA. Atat de mare popularitate n-a cunoscut in intreaga sa cariera, de peste 30 de ani. O opreste lumea pe strada si, culmea, n-o uraste, desi in "Secretul Mariei" interpreteaza un personaj de care sa te feresti: ea e vipera, persoana abjecta, cu un caracter infect. Un monstru care declara cu seninatate ca a omorat din dragoste pentru copilul ei. "Bine ca nu suntem in America de Sud, unde oamenii, cand intalnesc pe strada actorii care interpreteaza personaje negative, ii agreseaza, asa cum au patit Falconetti si J.R.! Numai la piata n-am liniste, nici «praz» nu pot sa-mi cumpar, asa ca prefer supermarketurile!".

ROLUL VIETII EI. Dupa "Domnisoara Nastasia", "Fata din Andros", "Zbor deasupra unui cuib de cuci" etc., spectacole care au consacrat-o pe tanara, frumoasa si talentata Olga Delia Mateescu, acum joaca intr-o telenovela care i-a adus recunoasterea publicului mai abitir decat daca ar fi jucat in 15 piese de Shakespeare. La TNB joaca in "Asteptand la arlechin", e profesoara de vorbire scenica la UNATC si autoare a unor volume de proza si dramaturgie. Pentru piesa "Capricii" a primit premiul UNITER. Iar "rolul" pe care-l iubeste cel mai mult e cel de mama. Are un baiat si-o fata, de care-i tare mandra. Fata, Irina Ungureanu, ii calca pe urme, e studenta la UNATC si joaca in "Marchizul de Sade", la Teatrul Odeon.

"Eu le inchid gura celor care ma abordeaza pe strada, spunandu-le ca-n viata sunt mult mai rea decat in telenovela" - Olga Delia Mateescu, actrita

×