x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun BBC premiază o bunicuţă pentru studii asupra melcilor

BBC premiază o bunicuţă pentru studii asupra melcilor

16 Sep 2010   •   00:00

O bunică din Devon (sud-vestul Angliei) a fost desemnată omul de ştiinţă amator al anului de către BBC, pentru contribuţia la cercetările legate de sistemul de orientare al melcilor, relatează AFP.



Ruth Brooks, 69 de ani, a stabilit pe baza experimentelor efectuate în grădina ei şi într-un campus universitar din apropiere că melcii erau capabili să regăsească locul din care se hrăneau, de la o "distanţă de până la 30 de metri".

Doamna Brooks şi-a exprimat mirarea într-o emisiune a postului Radio 4 "Material world", care a desemnat-o câştigătoare dintr-un număr de 10 candidaţi, "că sunt foarte puţin studii în lume legate de sistemul de orientare al melcilor".

Potrivit acesteia,notează Agerpres, există doar două studii în acest sens, unul în Suedia, din 1950, şi celălalt în "America", din 1975.

În cadrul cercetărilor sale, bunicuţa a schimbat melcii ei cu cei ai vecinei sale, vopsindu-le cochilia cu culori diferite ca să poată urmări mai uşor deplasarea lor şi să stabilească distanţele parcurse.

Mai departe de 30 metri, melcii par "pierduţi", a declarat Doamna Brooks adăugând că îşi va continua cercetările.

×
Subiecte în articol: lumea