x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun BBC umblă la salariile vedetelor

BBC umblă la salariile vedetelor

30 Ian 2009   •   00:00

BBC ar putea reduce cu până la 25% salariile pe care le plăteşte starurilor sale şi pe care mulţi le consideră excesive, mai ales în vremuri de criză ca acum - informează vineri agenţia spaniolă de presă EFE, citată de Agerpres.



Postul public de radio britanic va revizui în scădere multimilionarele contracte la momentul expirării, potrivit cotidianului 'The Guardian'. Cel mai bine plătit moderator este Jonathan Ross, care are un contract pe trei ani cu BBC în valoare totală de 18 milioane de lire sterline (peste 19 milioane de euro), potrivit datelor publicate. În pofida enormei sale popularităţi, Ross a fost recent obiectul unor puternice critici pentru glumele sale obscene şi prostul gust pe care mulţi i le atribuie şi care nu se potrivesc deloc cu un serviciu public pe care îl plătesc toţi cetăţenii care au un televizor în casă.

Săptămâna aceasta, peste 400 de persoane au fost informate că li se vor reduce veniturile cu aproximativ 12%. Un purtător de cuvânt al BBC a confirmat că persoanele care câştigă cel mai mult vor suferi cele mai mari reduceri de salariu. Patruzeci de prezentatori de marcă ai postului public câştigă peste 1,07 milioane de euro pe an, iar zece dintre ei câştigă dublu.

×
Subiecte în articol: lumea