x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Beatles, vandut in Anglia in 4,5 milioane de exemplare

Beatles, vandut in Anglia in 4,5 milioane de exemplare

de Miruna Mihalcea    |    08 Iul 2005   •   00:00
Beatles, vandut in Anglia in 4,5 milioane de exemplare
DIVERTISMENT
Beatles, KinKi Kids, Westlife, Elvis Presley, Michael Jackson, Frank Sinatra. Doar cativa dintre detinatorii de recorduri.

Cartea Recordurilor de la Editura Rao nu a ocolit nici domeniul muzical. Ba chiar l-a monitorizat cu atentie si iata la ce rezultate a ajuns:

UN MILIARD. Beatles isi adjudeca rolul de cel mai des vizitator al celui mai inalt loc de pe podium incepand cu albumul cu cele mai mari vanzari din topul britanic. "Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band" al formatiei Beatles s-a vandut in Marea Britanie in peste 4,5 milioane de exemplare. Tot pe locul unu, alaturi de alte doua formatii, Monkees (SUA) si U2 (Irlanda), au avut cate 7 albume simultan in Top 200, SUA. Ati fi surprinsi sa aflati ca formatia Beatles i-a declasat chiar si pe Elvis Presley sau Rolling Stones la cele mai multe albume nr. 1 in topul SUA? Ei bine, e adevarat. Baietii au figurat cu nu mai putin de 19 albume nr. 1 si au ocupat aceasta pozitie timp de 133 de saptamani. Timp-record, nu? Atunci e firesc ca EMI sa estimeze ca vanzarile totale ale formatiei Beatles depasesc un miliard de discuri si casete.

RASTURNARE DE SITUATIE. Cu toate astea, pana si ei pot fi "marii invinsi". Americanca Kelly Clarkson, castigatoarea "American Idol", a depasit recordul stabilit in 1964 de The Beatles, cand primul ei single, "A Moment Like This", a sarit de la nr. 53 la nr. 1, in octombrie 2002. Totusi, un salt colosal a facut "Unbreakable" al formatiei irlandeze Westlife. Din pozitia 195 tup pe locul 1!

SINGLE. Din iulie 1997 si pana in ianuarie 2004, japonezii The KinKi Kids au avut 19 single-uri nr. 1 consecutiv in Japonia. Pe de alta parte, un loc de cinste la aceasta categorie ii revine regretatului Elvis Presley. Pana in aprilie 2004, el a avut 135 de hituri single in topul britanic. Iar cel mai bine vandut single in topul britanic apartine lui Elton John. "Candle In The Wind" s-a vandut in 33 de milioane de exemplare in lumea intreaga si pe 20 octombrie 1997 ajunsese nr. 1 in 22 de tari.

ALBUME. Robbie Williams a avut cinci albume consecutive cotate cu nr. 1 in topurile britanice. Lansate din 1997 pana in 2002, ele sunt: "Life Thru a Lens", "I’vre Been Expecting You", "Sing When You’re Winning" si "Escapology". Timp de trei ani au fost vandute 5.608.000 exemplare in MB, mai mult ca oricare alt album britanic. Totusi, ce-i al lui e pus deoparte. Cel mai bine vandut album, in 47 de milioane de exemplare, este "Thriller" al lui Michael Jackson.

LONGEVITATE. "My Way" al lui Frank Sinatra a stat in top 124 de saptamani, devenind astfel albumul care a avut un locsor cald in topul muzical pentru cel mai mult timp.

NISTE TARANI
Se uita Ion peste gard si-l vede pe Vasile jucand tenis cu Agassi. Spre surprinderea lui, Vasile castiga. Il intreaba pe Vasile de unde a invatat sa joace tenis asa de bine. Acesta ii raspunde ca-n lacul din spatele casei lui e o broscuta care indeplineste orice dorita, numai ca-i cam surda... Se duce Ion la broscuta si-i spune ca vrea mult aur. Cand ajunge acasa, vede-n batatura un taur.
- Mai Vasile, surda tare broscuta ta, am vrut aur si mi-a dat un taur.
- Si tu crezi ca eu am vrut sa fiu tare-n tenis?

Un ardelean statea langa o fantana. Unu’ vine la fantana si vrea sa bea apa.
- Nu bea, omule, ca-i otravita!
- Nem tudom romaniul.
- Apai bea, da-ncet, ca-i rece…

Doi tarani veneau, pe marginea soselei, cu coasele pe umar. Trece pe langa ei un motociclist fara cap. Cel din spate, catre cel din fata:
- Ioane, un motociclist fara cap!
- Mai taci si tine taisul inspre sosea, ca si mine!

Un sat din Ardeal. Feri vorbeste cu taica-sau:
- Tata, ma-nsor!
- Cu cine?
- Cu Vasile.
La care tatica-sau zice, suparat:
- Bine, ma Feri, nu ti-ai putut gasi si tu un ungur de-al nost’!…
×
Subiecte în articol: beatles