x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Benzină? Motorină? Nu, nu! Cafea!

Benzină? Motorină? Nu, nu! Cafea!

de Anca Aldea    |    07 Mar 2010   •   00:00
Benzină? Motorină? Nu, nu! Cafea!

Mai mulţi jurnalişti de la BBC1 pasionaţi de ştiinţă au construit... autoturismul care rulează cu boabe prăjite de cafea.

Maşinuţa, un Volkswagen Scirocco din 1988, cumpărată cu 400 de lire sterline, a suferit transformări consistente pentru a semăna cu automobilul din filmul "Back to the Future" (Înapoi în viitor) şi a fi capabilă să circule nu cu benzină, nici cu motorină, ci cu un combustibil special, pe bază de cafea.

Denumită "Car-puccino", creaţia jurnaliştilor britanici urmează să parcurgă aproximativ 340 de kilometri pe ruta Manchester-Londra. Oamenii au calculat consumul şi pare rezonabil, scrie tabloidul britanic Daily Mail.

La aproape fiecare cinci kilometri, maşina-minune consumă un kilogram de boabe de cafea, adică 56 de ceşcuţe cu expreso pe 1,6 kilometri.

Jurnaliştii au banii pregătiţi pentru a cumpăra circa 70 kilograme de cafea (11.760 de ceşcuţe cu expreso) necesare alimentării, pe tot parcurul itinerariului prestabilit, a autoturismului. Ei estimează că neobişnuitul combustibil nu ar trebui să coste mai mult de 1.820 de lire sterline, dar nici mai puţin de 910 lire sterline, adică de 25-50 de ori preţul benzinei necesare unui astfel de drum.

×
Subiecte în articol: lumea