x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Bernardo Bertolucci va primi o stea pe Walk of Fame

Bernardo Bertolucci va primi o stea pe Walk of Fame

de Jurnalul National    |    04 Ian 2008   •   00:00

Regizorul Bernardo Bertolucci va primi o stea pe celebrul "Bulevard al gloriei" de la Hollywood, alăturăndu-se altor artişti italieni de marcă

Regizorul Bernardo Bertolucci va primi o stea pe celebrul "Bulevard al gloriei" de la Hollywood, alăturăndu-se unor artişti italieni de marcă, printre care se numără Rudolf Valentino, Anna Magnani, Arturo Toscanini, Enrico Caruso şi Sophia Loren, onoraţi in acest mod, informează Reuters. Steaua lui Bertolucci va fi dezvelită la 19 februarie, in faţă la Mann’s Chinese Theater. In paralel, in perioada 17-23 februarie, inainte de ceremonia de decernare a Premiilor Oscar, vor fi prezentate la Los Angeles o serie de filme reprezentative pentru cinematografia italiană.

Veteranul regizor italian va fi onorat, de asemenea, cu o retrospectivă a filmelor sale, inclusiv pelicule rar difuzate precum documentarul "La via del petrolio" (1968), despre istoria şi importanţa crucială a ţiţeiului, şi drama "Strategia păianjenului" (1970).

Cel mai celebru film al regizorului născut la 16 martie 1941 in apropiere de Parma este "Ultimul tango la Paris" (1972), care prezintă relaţia sordidă, scandaloasă, bazată doar pe sex dintre un bărbat in vărstă şi o femeie tănără. Bertolucci a realizat aproximativ 15 filme notabile, printre care se numără "Ultimul impărat" (1987), recompensat cu nouă Premii Oscar, şi "Micul Buddha" (1993).

Bertolucci a primit un Leu de Aur pentru intreaga carieră la ediţia din 2007 a Festivalului de film de la Veneţia.

×
Subiecte în articol: magazin