x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Best of Shania Twain

Best of Shania Twain

10 Mar 2005   •   00:00

MUZICA
Canadianca Shania Twain este prezenta pe piata romaneasca cu "Greatest Hits".
SEBASTIAN S. EDUARD

Compilatia strange cele mai importante piese ale cantaretei - nu mai putin de 21 de titluri. Gasim aici marfa muzicala de calitatea atat de pe albumul "Up!" (Universal, 2002) - "Up!", "Forever and for Always", "I’m Gonna Getcha Good" - dar si de pe albumul "Come on Over" (Mercury, 1999) - "You’re Still the One", "Man! I Feel Like a Woman" sau "That Don’t Impress Me Much" - considerat cel mai bun din cariera actritei al carei stil country-pop este la moda din ce in ce mai mult.

Compilatia poate fi cotata foarte lesne la cel putin patru stele din cinci posibile, desi sunt critici care au acordat discului chiar punctajul maxim. Sa se datoreze asta faptului ca din 2002 artista nu a mai venit cu nici un album nou? Oricum, asteptam cu nerabdare "Send It With Love", album ce va aparea in 2005.

FENOMEN. Aparuta la inceputul anilor ’90, Shania Twain este cea mai populara cantareata de country de la Garth Brooks incoace. A fost acuzata - si nu de putine ori - ca altereaza genul muzical country cu pasaje rock si ca isi promoveaza albumele prin intermediul unor videoclipuri extrem de sexy. Cantareata a trecut insa mai departe, a inteles ca se adreseaza in special consumatorilor de MTV si... a devenit un fenomen muzical.

Costi Ionita: "Pentru dragostea ta!"

Costi Ionita nu renunta si in aceasta primavara, iata, a scos un nou album: "Pentru dragostea ta!". Al catelea... nu ne intrebati ca presupun ca si artisul le-a pierdut sirul.

"Pentru dragostea ta!" este cel mai recent si mai special album semnat Costi Ionita. Materialul muzical reuneste cele mai frumoase balade de dragoste compuse si interpretate de Costi de-a lungul anilor! Singura piesa care nu-i apartine este cea care da si titlul albumului - "Pentru dragostea ta" - si care este luata din folclorul catalan. Ca single, s-a ales piesa "Buze de catifea" al carui videoclip a intrat deja pe posturile de televiziune. Filmarile, in regia lui Florin Botea, s-au desfasurat la Predeal, intr-un decor de iarna 100%! Scenariul ni-l dezvaluie pe Costi in dublu rol: de narator, dar si de personaj principal, care este martor al propriei sale povesti triste, de dragoste. Rolul indragostitilor este interpretat de doi tineri simpatici, pe numele lor Oana si Mihai.

Filmarile au durat o zi, timp in care a nins non-stop, o zi in care s-a filmat afara si numai afara! Costi a rezistat stoic gerului si ninsorii, dar a meritat!

Some Day Soon

Pantaloni largi, pantofi sport, aspect de punker, britanicul de origine cipriota Kristian Leontiou scrie primul cantec la 10 ani, iar la 16 abandoneaza scoala pentru ca vrea sa faca muzica. Asta si face in acest moment, la 22 de ani, iar "Some Day Soon" este albumul de debut. Poate ca nu stiti piesa "Story of My Life", dar daca o sa o ascultati va va impresiona, cu siguranta. Un rock agreabil, in care chitara joaca un rol important. De Kristian vom mai auzi.

Mi Sangre

Un album de chitara (in spaniola), un look ceva intre Pepe si Banderas si sange (latin), asa cum spune si titlul. Cateva hituri, in special cantece de dragoste - "Amame", "Para Tu Amor", "Nada Valgo sin Tu Amor" - vin sa formeze un album mult asteptat dupa succesul urias pe care l-a reprezentat piesa "Un Día Normal", cea care in 2003 a adus cantaretului doua premii Grammy. "Mi Sangre" este un album de ascultat in care stilurile rock, urban si latino converg.
×
Subiecte în articol: albu