x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Bijuterii în valoare de 4 milioanede lire sterline, furate printr-un tunel subteran

Bijuterii în valoare de 4 milioanede lire sterline, furate printr-un tunel subteran

de Jurnalul National    |    26 Feb 2008   •   00:00

Tâlharii au jefuit unul dintre cele mai faimoase magazine de bijuterii din Milano, Damiani şi au provocat pierderi de 4 milioane de lire sterline, săpând un tunel care ducea la showroom-ul magazinului, relatează The Telegraph.



Tâlharii au jefuit unul dintre cele mai faimoase magazine de bijuterii din Milano, Damiani şi au provocat pierderi de 4 milioane de lire sterline, săpând un tunel care ducea la showroom-ul magazinului, relatează The Telegraph. Patru bărbaţi îmbrăcaţi în uniforme de poliţişti au pătruns în magazin, duminică dimineaţă, printr-un tunel. Aceştia au legat angajaţii cu cabluri de plastic şi i-au închis pe toţi în toaletă, cu excepţia managerului, căruia i-au cerut să golească seifurile şi casa de marcat. Conform mărturiilor, tâlharii vorbeau cu un accent sudic, dar Poliţia crede că în jaf au fost implicate persoane din interior. Hoţii nu au putut fi înregistraţi de camerele video instalate în magazin, pentru că au intrat şi au ieşit prin tunel şi nu au lăsat aproape nicio urmă. Toate bijuteriile furate erau acoperite cu diamante. Potrivit declaraţiilor Poliţiei, infractorii au petrecut luni de zile săpând tunelul care porneşte dintr-un apartament aflat într-o clădire din apropiere. Proprietarul apartamentului este plecat în Statele Unite şi nu a aflat de incident.
Reprezentanţii magazinului Damiani au spus că toate piesele furate au fost acoperite total de asigurare şi că cele mai valoroase bijuterii se aflau la Gala pentru decernarea premiilor Oscar. Actriţa britanică Tilda Swinton a purtat la ceremonia de anul acesta o brăţară Damiani, încrustată cu diamante.

×
Subiecte în articol: magazin