x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Bolile din palme

Bolile din palme

05 Mai 2006   •   00:00
Bolile din palme
STIINTA
Anumite afectiuni ale omului pot fi determinate din palmele acestuia

Mainile omului sunt o comoara de informatii: daca le privesti cu atentie, din ele poti afla, ca din carte, nu numai trecutul si viitorul persoanei in cauza, ci si inclinatiile si trasaturile ei de caracter, ba chiar si starea sanatatii, relateaza Rompres.

CULOARE. Astfel, palmele rosii vor indica o intoxicatie a ficatului, o posibila hepatita sau hepatoza. Un desen marmorat in palme este semn ca ceva nu este in regula cu sistemul neuro-vegetativ. Daca pielea palmelor capata o nuanta galbuie, cu siguranta ca este vorba de dereglari legate de ficat sau vezica biliara: hepatita, pietre, dereglari ale cailor biliare, colecistita s.a. Petele maronii de pe dosul palmelor nu sunt numai semne de varsta (dereglari in pigmentarea pielii, caracteristice in special persoanelor in varsta), dar pot insemna si probleme la vezica biliara.

PIELEA. Cojirea marunta a palmelor ar putea fi semnul unei insuficiente de vitamine A si D, iar daca pielea se ia in bucati mai mari trebuie consultat un dermatolog, caci ar putea fi vorba de o ciuperca.

Mainile reci sunt semn de circulatie periferica proasta, in timp ce, dimpotriva, palmele fierbinti indica faptul ca ficatul nu poate face fata unei intoxicatii produse de medicamente, alcool sau substante chimice.

Furnicaturile in palme indica probleme cu sistemul endocrin, ca si mainile umede: ar putea fi vorba de o hipertiroidie, asa cum palmele palide si uscate pot "vorbi" de o hipofunctie a aceleiasi glande.

In cazul in care unei persoane ii amortesc degetele mici, ea trebuie sa se adreseze cardiologului, caci ar putea avea probleme cardiovasculare. Pe de alta parte, amorteala degetelor mari indica o slabiciune a sistemului respirator.

Acestea si multe altele sunt numai semne ale unor posibile probleme de sanatate si nu trebuie sa se acorde o importanta "absoluta" unui astfel de diagnostic, ele sunt numai un motiv de a va adresa medicului si de a va ocupa de sanatatea dumneavoastra.

Info

ERELE LUI MARTE. Mediul arid si uscat din prezent de pe planeta Marte a aparut in urma cu 3,5 miliarde de ani, punand capat unei perioade in care aceasta planeta era umeda, sustine o echipa internationala de oameni de stiinta. Acestia au reusit sa identifice evolutia geologica a planetei Marte de la formare si pana in prezent si au ajuns la concluzia ca aceasta a trecut prin trei ere distincte. Planeta Rosie s-a format in urma cu aproximativ 4,6 miliarde de ani. In prima perioada atmosfera sa umeda si temperaturile moderate ar fi putut inlesni aparitia si dezvoltarea unor forme de viata. Apoi, in urma cu aproximativ 4 miliarde de ani, Marte a intrat in cea de-a doua era a sa caracterizata de o nenumarate eruptii vulcanice care au suprasaturat cu sulf atmosfera planetei. In fine, in urma cu 3,5-3,2 miliarde de ani s-a produs trecerea spre cea de-a treia era, cea actuala, in care apa a disparut, vulcanii au devenit inactivi si planeta s-a racit, devenind ceea ce este acum, un loc arid si rece.

O NOUA NAVETA SPATIALA PANA IN 2011. NASA ar putea construi o noua serie de navete spatiale care sa inlocuiasca actuala flotila depasita moral pana in anul 2011, cu trei ani mai devreme decat era prevazut initial, in cazul in care Congresul american va aproba o suplimentare de buget. Indiferent de suma de bani destinata schimbarii flotilei spatiale americane, constructia unei noi navete destinate explorarii spatiului cu om la bord nu poate fi finalizata inainte de anul 2011. In prezent, termenul-limita pentru constructia noii navete este anul 2014. Actualele navete americane urmeaza sa fie retrase din folosinta in 2010.
×