x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Bombay / Eurodeputaţi prinşi în mijlocul atentatelor

Bombay / Eurodeputaţi prinşi în mijlocul atentatelor

de Ovidiu Ciutescu    |    27 Noi 2008   •   00:00
Bombay / Eurodeputaţi prinşi în mijlocul atentatelor

Mai mulţi parlamentari şi funcţionari ai Uniunii Europene aflaţi în vizită la Bombay au fost surprinşi în mijlocul atentatelor de miercuri îndreptate asupra marilor hoteluri din oraş, Conform AFP, care citează Parlamentul European,  niciunul nu pare să fie fost rănit.



“Ultimele veşti arată că toată lumea este bine. Ne simţim uşuraţi”, a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Jaume Duch, precizând că majoritatea oficialilor şi funcţionarilor UE şi-au găsit adăpost la consulatul Franţei de la Bombay, Parisul exercitând în prezent preşedinţia Uniunii Europene. Anterior, şeful delegaţiei parlamentare europene, spaniolul Ignasi Guardans, afirmase la un post de radio că unul dintre funcţionarii PE fusese “rănit”. Potrivit purtătorului de cuvânt citat, bărbatul, un funcţionar ungur, a fost într-adevăr transportat la spital, dar se află în afara oricărui pericol. “S-a aflat în mijlocul atacului”, însă este bine, nu este rănit”, a spus Duch.

Din delegaţia PE fac parte, în afara spaniolului, doi germani, doi britanici, un polonez şi un maghiar, toţi fiind membri ai Comisiei pentru comerţ exterior a Parlamentului European, informează Agerpres. Ei sunt însoţiţi de doi funcţionari. Ei se află într-o vizită oficială în India, însoţiţi de şase funcţionari ai PE şi trei interpreţi.În momentul producerii atentatelor, miercuri seara, grupul era despărţit. O parte se afla să ia cina în oraş, în timp ce trei parlamentari şi un funcţionar rămăseseră la hotelul Taj Mahal.

Ei erau în hotel în momentul când hotelul a fost atacat. “În cursul nopţii au reuşit să părăsească hotelul şi să ajungă la consulatul francez”, a explicat Jaume Duch, în contextul în care circa 40-50 de persoane erau încă blocate, joi, în hotelul Taj Mahal, potrivit autorităţilor indiene. Dintre ceilalţi membri ai delegaţiei, împrăştiaţi prin oraş pe tot parcursul nopţii, majoritatea au reuşit să li se alăture. Restul se află într-o altă zonă din Bombay şi sunt nevătămaţi, conform ultimelor informaţii oferite de purtătorul de cuvânt al PE. Circa o sută de persoane au fost ucise şi alte o sută rănite ca urmare a atacurilor şi exploziilor în serie ce au avut loc miercuri seara la Bombay, organizate de bărbaţi înarmaţi cu puşti de asalt şi grenade şi îndreptate cu precădere împotriva marilor hoteluri din oraş.

×
Subiecte în articol: lumea