x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Boris Berezovsky judecat, in lipsă, la Moskova

Boris Berezovsky judecat, in lipsă, la Moskova

de Corina Andriuta    |    21 Aug 2007   •   00:00
Boris Berezovsky judecat, in lipsă, la Moskova

Omul de afaceri Bris Berezovsky este judecat la Moskova intr-un dosar in care este acuzat că a delapidat compania „Aeroflot". Aflat la Londra, unde este refugiat politic, Berezovsky nu va fi prezent la procesul intentat de statul rus, susţine grani.ru.

La Judecătoria „Saveliev" din Moscova este judecat, astăzi, dosarul penal intocmit omului de afaceri Boris Berezovski. El este invinuit că ar fi furat 214 milioane ruble de la compania naţională aviatică rusă "Aeroflot". Procurorul va da citire sentinţei după care vor fi audiaţi martorii citaţi in dosar.


CAPETE DE ACUZARE. Alexandru Dudkin, avocatul lui Berezovsky, a declarat, in jurul orei 11.30, că intenţionează să ceară ca şedinţa să fie amănată. "In acest moment eu am făcut cunoştinţă cu materialele in proporţie de 80%. De aceea intenţionez să cer incă două săptămăni pentru a termina de studiat materialele conţinute in dosar". In dosarul „Aeroflot" Boris Berezovsky este acuzat de fraudă financiară şi de spălare de bani prin companiile elveţiene „Forus" şi „Andawa". Capetele de acuzare a acestui proces sunt complicitate la fraudă şi spălarea de bani. Dacă va fi găsit vinovat, omul de afaceri riscă o pedeapsă de 10 ani de privare de libertate. Sentinţa pentru delapidarea a 214 milioane ruble a companiei aviatice a fost dată pe 13 aprilie. In prealabil, Berezovsky se afla in proces ca şi complice, iar acum este chiar judecat ca fiind executorul acestor crime economice. Omul de afaceri se află in prezent in Marea Britanie, unde a primit statutul de refugiat politic. In Rusia Berezovski este invinuit de 11 capete de acuzare, in cinci dosare penale.Trei din aceste dosare penale sunt legate de acuze de conspirare a orazanizării unei lovituri de stat .

×
Subiecte în articol: magazin berezovsky