x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Brad Pitt şi Angelina Jolie, campioni la donaţii

Brad Pitt şi Angelina Jolie, campioni la donaţii

de Ovidiu Ciutescu    |    24 Mar 2008   •   00:00
Brad Pitt şi Angelina Jolie, campioni la donaţii
Cuplul hollywoodian Angelina Jolie-Brad Pitt a făcut donaţii de 8,5 milioane de dolari pentru diverse proiecte caritabile, în 2006, potrivit unui raport fiscal publicat de un cotidian american, informează eonline.com.

SUFLETE MARI. Deşi cei doi actori sunt foarte discreţi în ceea ce priveşte generozitatea lor, publicaţia Huffington Post a reuşit să obţină documente din rapoartele financiare de pe anul 2006 ale celor doi. Fundaţia Jolie-Pitt, înfiinţată de aproximativ doi ani, a donat, în 2006, suma de 8.525.930 de dolari. Pitt a donat din această sumă 4.402.317 de dolari, în timp ce Jolie a oferit unor proiecte caritabile suma de 4.123.613 dolari. Printre organizaţiile care au beneficiat cel mai mult de pe urma donaţiilor celebrului cuplu se numără Medici Fără Frontiere şi Global AIDS Alliance, fiecare primind câte un milion de dolari. Programul de Acţiune al Crucii Roşii din Namibia, unde s-a născut fiica biologică a cuplului, Shiloh, a beneficiat de suma de 137.935 de dolari. Cuplul, care a lucrat împreună la producţia "Speranţa moare ultima" un film despre jurnalistul Daniel Pearl răpit şi ucis pe teritoriul pakistanez în 2002, a donat 100.000 de dolari fundaţiei înfiinţate în memoria acestuia. Global Green USA şi Epidermolysis Bulloma Medical Research Foundation au primit fiecare câte 100.000 de dolari; un parc de artă din Los Angeles a primit 20.000 de dolari; două orfelinate vizitate de Jolie au primit câte 5.000 de dolari.

INIŢIATIVĂ. În 2007, Make It Right Foundation, societate caritabilă înfiinţată de Brad Pitt, care se ocupă de proiecte de reconstruire a oraşului New Orleans, distrus de uraganul Katrina, a colectat 5 milioane de dolari, în timp ce Not On Our Watch, fundaţia înfiinţată împreună cu George Clooney, Matt Damon, Don Cheadle şi producătorul Jerry Weintraub, a colectat peste 9,3 milioane de dolari din mai 2007 până în prezent. Jolie, în vârstă de 32 de ani, premiată cu un Oscar pentru rolul din filmul "Tinereţe furată", şi Brad Pitt, în vârstă de 44 de ani, s-au cunoscut în 2005, pe platourile de filmare la "D-l şi d-na Smith". Cuplul are în prezent trei copii adoptaţi, Pax Thien, de origine vietnameză, în vârstă de 4 ani, Maddox, de origine cambodgiană, în vârstă de 6 ani, şi Zahara, de origine etiopiană, în vârstă de 3 ani, şi un copil biologic, Shiloh, care va împlini 2 ani, în mai. Jolie va deveni din nou mamă, în vară, presa speculând că actriţa aşteaptă gemeni, băiat şi fată.

×
Subiecte în articol: magazin dolari