x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Bulgarii au descoperit un nou asteroid

Bulgarii au descoperit un nou asteroid

de Ovidiu Ciutescu    |    15 Dec 2008   •   00:00
Bulgarii au descoperit un nou asteroid

Oamenii de ştiinţă bulgari au descoperit un nou asteroid, în constelaţia Taurului, potrivit anunţului făcut de Centrul pentru Cercetări Spaţiale din cadrul Universităţii din Sofia, citat de Mediafax.



Asteroidul are un diametru de doi kilometri şi se află în partea centrală a centurii principale de asteroizi care gravitează pe orbita Soarelui, făcând un tur complet în jurul acestuia în 3,2 ani.  Acest asteroid a fost "botezat", temporar, cu numele de 2008 WN96 de către Organizaţia Internaţională a Astronomilor, cu sediul la Harvard.

Asteroidul descoperit de astronomii bulgari trebuie să primească un nume definitiv până la data de 20 decembrie. Până în prezent, "Levski" este favoritul în această cursă a numelor, dar, deocamdată, nu este propunerea finală. Cei trei tineri cercetătorii care au descoperit acest asteroid au descoperit până în prezent nu mai puţin de nouă corpuri cereşti, deşi nu au beneficiat de finanţare de la guvern. Cele mai cunoscute sunt UT12, în 2005, PQ2, în 2007, şi QD2, în 2007.

×
Subiecte în articol: lumea