x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Cabral de... Acasă

Cabral de... Acasă

de Roxana Ioana Ancuta    |    26 Iun 2009   •   00:00
Cabral de... Acasă
Sursa foto: /

"Dacă eşti deschis, vei găsi câte o bucurie în fiecare nimic al vieţii"



  Ai scris pe blogul tău: "Am visat să fiu liber, să alerg, să fug, să nu mă ţină nimeni şi nimic". Ai visat şi visezi toate acestea... dar chiar te simţi atât de liber?

Ştii, în anul 2009, visele au ajuns să fie refuzate din start, să fie negate încă de la primul semn. Eu cred că rămân un idealist, cred că avem nevoie de vise, avem nevoie de deziderate. Numai aşa putem spera ca la un moment dat să putem spune: "Am muncit, am făcut ce trebuie, dar am făcut şi ce mi-am dorit".

 Tot tu spui: "Am visat să fiu cel care are puterea să aleagă, să refuze ce trebuie". Care este cea mai bună alegere pe care ai făcut-o în viaţă?

Eu nu privesc aşa, o gândesc altfel... Omul are de făcut alegeri în fiecare secundă (...) şi, evident, atunci când alegi, poţi doar spera că ai decis bine. Vei vedea mai târziu dacă hotărârea a fost cea bună. Când am ales ceva, am făcut-o asumat şi mi-am însuşit din start şi consecinţele. Cea mai bună alegere... nu ştiu care este, voi vedea mai spre sfârşit, când voi avea timp de contemplare. (...) Dacă lupţi o viaţă pentru bani, averi şi faimă, vei face nişte lucruri. Dacă însă încerci să percepi viaţa ca pe o bucurie, atunci alegerile-ţi vor fi altele.

 Copil fiind, ce vise aveai, cum te vedeai peste ani?

Visam să fiu şofer de ambulanţă, să salvez oamenii. Visam să fiu poliţist şi să apăr oamenii. Şi chiar dacă n-am ajuns şofer de ambulanţă, am încercat tot timpul să ajut. N-am făcut circ din treaba asta, am făcut-o pentru mine, şi nu pentru părerea altora despre mine. Cât despre/a fi sau a nu fi poliţist/... vedea-vom.

 Care dintre lucrurile "mărunte" pe care le trăieşti zi de zi îţi aduc, de fapt, cea mai mare satisfacţie?


Eu sunt cam paliu, recunosc, încerc să găsesc o bucurie în orice. Că e vorba despre o muzică bună, despre o vorbă frumoasă ori  despre o emisiune reuşită... fiecare dintre lucrurile care ţi se întâmplă îţi poate face cadou un zâmbet. Bine, nu toate vin cu o bucurie - rata la bancă poate fi privită oricum, numai cu fericire nu -, dar dacă eşti deschis, vei găsi câte o bucurie în fiecare nimic al vieţii.

 Ce a însemnat pentru tine rolul din "Regina" şi ce amintiri păstrezi de la filmări?

A însemnat mult, am mai furat meserie de la iscusiţi, mi-am mai făcut nişte prieteni, am învăţat în perioada asta foarte multe, am muncit cu drag. Cât despre amintiri frumoase... sunt multe, de la filmările din Tunisia şi până la cele din Paris, de la secvenţele spumoase cu Carmen Tănase şi Gheorghe Visu şi până la cele total nebune cu Doiniţa Oancea şi Octavian Strunilă, toate se comprimă acum în memorie, întruchipând o amintire frumoasă.

 Ce face Cabral în State de România?

Voi continua rolul Thierry, într-o poveste ce va uimi pe toată lumea, intriga ia o turnură total neaşteptată şi întâmplările se succed cu repeziciune.

×
Subiecte în articol: vedete