x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Cadouri destepte de Sf. Valentin

Cadouri destepte de Sf. Valentin

de Sebastian S. Eduard    |    10 Feb 2006   •   00:00
CARTE
Cateva idei de cadouri pentru Ziua Indragostitilor. Carti... sa le spunem tematice. Filme. Targuri. Idei care nu trebuie neglijate.

BIBLIOTECA EROTICA

Cativa clasici ai genului

EDITURA PARALELA 45. Colectia Biblioteca Erotica ne propune cativa "clasici" ai genului. Ar fi mai intai de toate Alberto Moravia, cu "Voyeurul" si "Eu si el". Publicat in Italia in anul 1985, "Voyeurul" este un roman care se tese in jurul unei teme ce a cunoscut o puternica revigorare in ultimii ani (mai ales in teoria artei), tema privirii, aici cu variatia ochiului indiscret si chiar profanator. Publicat in 1971, romanul "Eu si el" socheaza si il descumpaneste "cel putin in primele pagini" pe cititorul conformist sau pe acela care nu stie prea multe lucruri despre Alberto Moravia si liniile tematice ale creatiei sale.

"Gradina parfumata", volumul Seicului Nefzaoui, este una dintre cele mai importante opere clasice ale literaturii erotice, in multe privinte egaland Kama Sutra, desi multi dintre cei care au citit-o o considera chiar mai interesanta, mai distractiva si mai erotica.

In fine, "Cea mai frumoasa istorie a iubirii". Nu exista doar povesti de dragoste. Exista si o Istorie a iubirii. Cum se iubea pe vremuri in Occident? Cum isi traia fiecare pasiunea amoroasa? Cum se impacau procrearea, sentimentul, dorinta? Cativa istorici si scriitori francezi refac, pentru prima data intr-o forma coerenta, surprinzatoarea evolutie a vietii intime, din Paleolitic pana in zilele noastre. Seductii, pasiuni, erotism, infidelitati... (Sebastian S. Eduard)

PERECHI CELEBRE

Marilyn Monroe & Arthur Miller

EDITURA PARALELA 45. Titlul spune totul. Colectia Perechi celebre contine peste opt volume, care intra in culisele vietii unor personalitati ale caror povesti de dragoste au tinut prima pagina a ziarelor. "Marilyn Monroe & Arthur Miller." Amandoi erau celebri: ea la Hollywood, el pe Broadway. Ea, Marilyn Monroe, era actrita blonda dupa care erau innebuniti toti barbatii. El, Arthur Miller, era un scriitor celebru, ale carui piese se jucau in inima New York-ului, pe celebrul Bulevard Broadway, si nu numai, cu mare succes de public. Cartea cu tenta feminista semnata de Renate Möhrmann ne infatiseaza evolutia relatiei celor doi in contextul industriei filmului, al mentalitatilor epocii si al relatiilor de putere dintre sexe.

"Diego si Frida" ne infatiseaza istoria unui cuplu iesit din comun: povestea intalnirii celor doi, trecutul incarcat al lui Diego, experienta durerii si singuratatii pentru Frida; credinta lor in revolutie, intalnirea cu Trotki si Breton, aventura americana si fascinatia surprinzatoare exercitata de Harry Ford; in sfarsit, rolul celor doi indragostiti in reinnoirea lumii artei. O poveste de dragoste ciudata, care se construieste si se exprima prin pictura. In aceeasi colectie mai gasim "John F. & Jacqueline Kennedy", "Ingrid Bergman&Roberto Rossellini", "Simone de Beauvoir & Jean-Paul Sartre", "Isadora Duncan & Serghei Esenin".

ZOON EROTIKON

Venus invesmantata in blanuri

EDITURA TREI. Printr-un contract incheiat cu iubita sa, eroul cartii decide de bunavoie sa devina sclavul acesteia, sa suporte umilintele pe care ea crede de cuviinta sa i le aplice, sa se lase biciuit si tradat de ea: fericirea alterneaza cu durerea, ca si cum una nu ar fi posibila fara cealalta.

Va incumetati?

Â

Multiplele fatete ale barbatilor

EDITURA ANTET. Este oare adevarat, asa cum mi-au sugerat multe femei, ca nu exista decat un singur tip de barbat - cel egoist, agresiv si nedemn de incredere? Stephen Whithead incearca sa raspunda la cateva intrebari: care barbati sunt cei mai buni amanti? Pe care barbati e periculos sa-i iubiti? Care barbati construiesc imperii?

Â

Semnele dragostei

EDITURA POLIROM. Semnificatia posturilor, a gesturilor si a mimicii este aceeasi in toate societatile si culturile. In "Semnele dragostei si limbajul trupului", autorul descrie micile ritualuri ale curtarii, decodeaza limbajul trupului, analizeaza formele si culorile hainelor si descifreaza mesajele de fond care contribuie in sens pozitiv sau negativ la procesul curtarii, oferindu-va un ajutor pretios...

Â

Love story oltenesc
Si alte feluri de dragoste

Dragostea la olteni. Leana si Costel. Pro Video a inceput sa reediteze pentru fanii Vacanta Mare episoade din mult indragitul serial "Leana si Costel". Colectia "Leana si Costel" continua cu cel de-al 15-lea volum. In premiera pentru acest inceput de an, serialul s-a lansat si pe DVD. Cele trei episoade care se gasesc pe acest nou material video sunt: "Control medical", "Axinte in armata" si "Supermarket". Din distributie fac parte deja obisnuitii Mugur Mihaescu, Radu Pietreanu, Florin Petrescu, Mirela Stoian.

D’alle(s) Indragostitilor

Cu inimioare de cuart roz (care cica-ti gasesc sufletul-pereche), ciocolatele, iconite, parfumuri, carti si cate si mai cate, la Sala Dalles s-a instalat universul cadourilor pentru toti cei care se iubesc: "D’alle(s) Indragostitilor". De la cateva zeci de lei pana la cateva zeci de milioane. Organizatorii s-au gandit la toate. Pentru ca-n acest an, targul beneficiaza de prezenta Asociatiei Romane Anti-SIDA, care va oferi consiliere vizitatorilor care vor dori s-o primeasca. Noi dorim tuturor ca dupa testul HIV, sifilis sau al hepatitei B si C sa nu aiba aceste boli, ca sa se poata bucura de urmatoarea surpriza: o firma care nu mai mijloceste ca pan-acum o casatorie de proba sau de forma, ci una adevarata si à la longue. (C.D.)
×