x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Cantonamentul stejarilor inaintea Campionatului Mondial

Cantonamentul stejarilor inaintea Campionatului Mondial

de Ovidiu Ciutescu    |    05 Sep 2007   •   00:00
Cantonamentul stejarilor inaintea Campionatului Mondial

Cel mai tănăr component al naţionalei Romăniei la Campionatul Mondial din Franţa, Catalin Fercu, implineste pe 5 septembrie 21 de ani. Aniversarea lui Fercu vine cu doar o săptămănă inaintea meciului de debut, cu Italia.

Cel mai tănăr component al naţionalei Romăniei la Campionatul Mondial din Franţa, Catalin Fercu, implineste pe 5 septembrie 21 de ani. Aniversarea lui Fercu vine cu doar o săptămănă inaintea meciului de debut, cu Italia. Fercu a fost căpitan al naţionalei de juniori in 2005, cănd Romănia a ocupat locul 7 la Campionatul Mondial, apoi a debutat cu eseu la naţionala mare intr-un meci impotriva Canadei, avănd deja 8 eseuri marcate in cele 16 selecţii pentru "Stejari". Catalin Fercu priveşte cu optimism viitorul.

Rep.: Ţi-ai imaginat, cănd te-ai apucat de rugby, că vei ajunge să iţi reprezinţi ţara la Cupa Mondială?

Cătălin Fercu: Aveam 8 ani cănd am inceput să joc rugby la Braşov. Făceam antrenamnte in parcul de lăngă gară, cu nea Vasile Spororan. Bineinteles că la acea vărstă nici prin cap nu imi trecea că voi ajunge să joc pentru reprezentativa Romăniei. Nici nu imi puneam problema măcar. Făceam şi fotbal in paralel, dar mi-a placut mai mult rugbyul. Am ales bine, cred eu.

Rep.: Ai emoţii inaintea debutului la cea mai mare intrecere rugbystică a lumii?

C.F.: Acum nu am emoţii, dar cu siguranţă voi avea in preziua meciului. Este normal să ai emoţii, nu cred că există sportiv să nu aibă emoţii inaintea unei competiţii aşa importante. Emoţiile fac parte din viaţa oricarui sportiv. Dar sunt emoţii pozitive, abia aştept competiţia.

Rep.: Tu eşti un specialist al eseurilor. Ai avut vreo noapte in care ai visat că vei marca eseul căştigator intr-un meci la Cupa Mondială?

C.F.: Nu am visat aşa ceva. Eseul se naşte spontan, din ce iese pe teren. Important este să prinzi momentul, să simţi faza, să ştii că poţi marca şi să o faci. Ştii cum e cu visele: ce visezi se intamplă tocmai invers. Prefer să rămăn un tip cu picioarele pe păănt, nu să visez.

Rep.: Care sunt punctele noastre forte pentru meciul cu Italia?

C.F.: Forţa inaintării este cu siguranţă punctul nostru forte. Cred insă că şi tehnica liniei de trei sferturi s-a imbunătăţit substanţial in ultimul timp. Mulţi nu ne dau nicio şansă cu Italia, dar cred că dacă vom juca unitar, dacă vom crede in forţele noastre, putem face un meci mare. Important este să credem in noi. Mentalul va juca un rol determinant pe 12 septembrie.

Rep.: Ce şanse dai, procentual, Romăniei pentru o victorie cu Italia?

C.F.: 50% şanse pentru Romănia. Orice meci incepe de la 0-0. Cu toate că Italia este favorită şi noi avem şansa noastră. Trebuie să stim doar să o fructificăm.

Rep.: Ce iţi doreşti cel mai mult la implinirea vărstei de 21 de ani?

C.F.: In primul rănd să fiu sănătos. De aici poţi să construieşti tot, dacă eşti sănătos. Apoi, să mă bucur impreună cu colegii de la echipa naţională de rezultate bune la Cupa Mondială. Imi doresc să ii bucurăm pe romăni cu o bună performanţă. Şi imi doresc să prind ziua cănd ii vom scoate pe romăni in stradă, aşa cum au făcut-o fotbaliştii la Campionatul Mondial din America şi nu numai.

×
Subiecte în articol: magazin