x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Carte - 100de evrei influenti

Carte - 100de evrei influenti

02 Feb 2007   •   00:00
Carte - 100de evrei influenti

Steven Spielberg, Moise, Marcel Proust, Levi Strauss, Bob Rylan, Arthur Miller…

Steven Spielberg, Moise, Marcel Proust, Levi Strauss, Bob Rylan, Arthur Miller…

Evreii si-au exercitat influenta de-a lungul istoriei in domenii extrem de diverse, cum ar fi religia, comertul, muzica, dreptul, sportul, diplomatia, filosofia, literatura, artele plastice si divertismentul. Autorul - cunoscutul compozitor, dirijor si istoric al poporului evreu Michael Shapiro - a alcatuit o selectie a celor mai influenti 100 de evrei din perioada biblica, antica, medievala si moderna, ordonandu-i in functie de importanta lor pentru istoria lumii.

PANORAMIC. Constituind o lectura extrem de captivanta, cartea de fata este totodata povestea panoramica a unui popor mandru, de nestapanit, care a dat omenirii personalitati de varf in cele mai variate domenii, incluzand muzicieni si compozitori precum Gustav Mahler, Felix Mendelssohn, Stephen Sondheim, George Gershwin; scriitori si ganditori precum Marcel Proust, Gertrude Stein, Karl Marx, Sigmund Freud, Martin Buber si Maimonide; pionieri ai divertismentului precum Louis B. Mayer, David Sarnoff si Steven Spielberg; diplomati, oameni de stat si razboinici precum regele David, David Ben-Gurion, Benjamin Disraeli si Henry Kissinger.

SEMNALE EDITORIALE

Bomba zilei
EDITURA LEDA. Volumul este un roman ilar, scris cu o inteligenta sofisticata si cu un spirit ironic, muscator, despre jurnalismul de senzatie. Un tanar, autorul unei rubrici despre plictisitoarea viata rurala britanica la un ziar londonez numit in mod sugestiv Bestia zilei, este trimis din greseala in Ismailia (Abisinia), unde sta sa izbucneasca un razboi civil. Romanul este construit in mod elaborat, pe un tipar vesel de quiproquouri, rasturnari de situatie, transpozitii si transfigurari. Waugh este insa realist: cartea se incheie intr-o nota descurajatoare. Era anul 1938 si razboiul batea la usa.

Lumina zilei
EDITURA POLIOM. Volumul are aparenta unui roman politist, al carui pretext este o crima pasionala. Misterul ce urmeaza a fi dezlegat nu priveste insa autorul crimei, ci imprejurarile care l-au impins sa comita acest gest disperat. Povestea dureroasa din spatele asasinatului este relatata din perspectiva anchetatorului, George Webb, detectiv particular si fost politist. Amanuntele crimei sunt dezvaluite treptat, suprapunandu-se cu episoade disparate din trecutul acestuia - printre altele, sfarsitul carierei sale de politist. Limbajul condensat, ca intr-un raport de politie, contrasteaza in chip admirabil cu subtilitatea rasturnarilor de sensuri si a observatiilor neasteptate.

Cum sa devii popular
EDITURA CURTEA VECHE. John Maxwell va dezvaluie principiile simple, dar eficiente prin care veti scoate la lumina ce e mai bun din oamenii cu care lucrati zilnic. Potentialii conducatori suntem noi, oameni obisnuiti, profesori, medici, directori, preoti sau pur si simplu parinti. Cum sa descoperi si sa-ti dezvolti propriile calitati de conducator, cum sa intelegi si sa ajuti oamenii cu personalitati dificile sau cum sa-i conduci pe ceilalti spre succes pentru a-ti asigura propria reusita sunt doar cateva dintre raspunsurile ce vor revolutiona relatiile dvs. cu ceilalti.

Cuvinte care schimba minti
EDITURA AMALTEA. Bazata pe ani de munca si studiu cu oameni si organizatii, cartea este plina de aplicatii practice, din lumea reala, pentru profesionistii al caror succes depinde de a prezice si a influenta comportamentul. Acesta este primul pas in marele salt spre comunicare. Cartea te invata cum sa recunosti ce va stimula si va mentine motivatia cuiva si, in caz contrar, ce il va face sa isi piarda motivatia. De asemenea, vei sti exact cum sa iti armonizezi limbajul si procesele cu ale celuilalt pentru a-i trezi interesul si entuziasmul...

×