x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Carte - In cautarea lui Da Vinci

Carte - In cautarea lui Da Vinci

11 Aug 2006   •   00:00
Carte - In cautarea lui Da Vinci

Ghiduri turistice pentru fanii Codului

Ghiduri turistice pentru fanii Codului

Pornind de la ideea ca romanele lui Dan Brown, dar mai ales deja celebrul "Cod al lui DaVinci" au deschis apetitul pentru istorie, dar si pentru turism, cativa autori si-au propus crearea unor ghiduri de calatorie care sa descrie "ce si cum". La Editura Rao au aparut doua dintre ele.

VOLUME. "In lumea romanelor lui Dan Brown" este un ghid de calatorie bazat pe ceea ce se cheama "turism al thrillerului". Ghidul face referire nu numai la "Cod", ci si la celelalte doua romane ale autorului, "Fortareata digitala" si "Ingeri si demoni". Acest ghid de calatorie va ofera toate informatiile referitoare la tururile prin Paris, Londra, Edinburgh, Roma si Sevilla: fundaluri istorice, peste 100 de ilustratii color, vizite cu ghid, ponturi pentru turisti sau indicii pentru a merge de unul singur pe la locurile prezentate in romane, precum si numeroase anecdote.
Celalalt volum se intituleaza "Codul lui Da Vinci - ghid de calatorie". Acest ghid complet ilustrat al bestseller-ului inceputului de mileniu va ofera o privire panoramica asupra locurilor, oamenilor, evenimentelor istorice si simbolurilor implicate in naratiune. Exista intr-adevar criptexuri? Exista vreo camera secreta sub capela Rosslyn? Fotografii, interviuri, harti si scurte expuneri bine documentate ale unor experti in domeniu raspund acestor intrebari si va dezvaluie povestile adevarate ascunse in spatele misterului. Daca vreti sa vizitati locurile descrise in roman, acest ghid va recomanda restaurante, hoteluri si atractii turistice din Paris, Roma, si Londra si va propune itinerarii adecvate.

SEMNALE EDITORIALE
Ghidul nesimtitului
EDITURA HUMANITAS. Ajuns deja la cea de-a doua editie, "Ghidul nesimtitului" se vinde extrem de bine. Cum trebuie sa te porti ca sa-ti indispui semenii? Care sunt trasaturile definitorii ale nesimtitului carpatin? Cat e instinct si cat premeditare in comportamentul lui de zi cu zi? Iata cateva intrebari care merita un raspuns in registru ironic. Volumul lui Radu Paraschivescu poate fi citit ca un fals tratat de proasta crestere, in masura in care ofera cai de perfectionare celor care nu au ajuns la nivelul suprem de nesimtire.


Vatican, ultimul conclav
EDITURA NEMIRA. Dupa "Interfete periculoase", Robert Silverberg revine cu un nou volum de clasa: "Vatican, ultimul conclav". Cartea propune mai multe nuvele dintre care amintim "Aripi de noapte", "Dansul soarelui", "Mustele", "Sa vezi omul invizibil". Povesti despre izolare umana si angoasa, prinse intr-un univers indiferent, in care forte puternice si obscure actioneaza la intamplare intr-o maniera stranie.


Numele ei era Viata
EDITURA POLIROM. Volumul Melaniei G. Mazzucco a luat in 2003 Premiul Strega. Este totodata o carte tradusa pana acum in peste douazeci de limbi, aflata in "Top zece scriitori de succes", in 2005, in Statele Unite. Este povestea lui Diamante si a Vitei, doi copii care isi parasesc satucul din sudul Italiei, pentru a-si croi un viitor in "tara tuturor posibilitatilor", se intersecteaza, intr-un mod pe cat de neasteptat, pe atat de captivant, cu trecutul autoarei insasi. "Melania Mazzucco se impune ca o stilista subtila, de o mare expresivitate, iar romanul ei surprinde prin intensitate si implicare personala", scrie New York Times.


Husarul de pe acoperis
EDITURA LEDA. Nascut la Manosque in 1895, Jean Giono isi va petrece in sudul Frantei intreaga viata, dedicand acestui tinut pagini care marturisesc dragostea sa profunda pentru meleagurile natale. Departe insa de a fi un scriitor regional, Giono da dovada de un umanism cu miza universala. Inspirata de imaginatia fertila a autorului si de idealurile Antichitatii mediteraneene, opera lui surprinde conditia omului confruntat cu probleme morale si metafizice, in mijlocul unei naturi neinduratoare.


×