x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Casa de un miliard de euro. Frank Buckley: Orice s-ar spune despre euro, este un izolator grozav (VIDEO)

Casa de un miliard de euro. Frank Buckley: Orice s-ar spune despre euro, este un izolator grozav (VIDEO)

25 Ian 2012   •   16:16
Casa de un miliard de euro. Frank Buckley: Orice s-ar spune despre euro, este un izolator grozav (VIDEO)

Un artist irlandez somer si-a construit o casa din 1.4 miliarde euro, bancnote care au fost scoase din uz si tocate de autoritati, informeaza Reuters.

Frank Buckley a spus despre locuinta sa ca este un monument dedicat "nebuniei" care a cuprins Irlanda in timpul boom-ului imobiliar. Artistul a construit casa in holul unei cladiri de birouri din Dublin, care ramasese goala de cand a fost terminata in urma cu patru ani. Frank a folosit caramizi din bancnote tocate, pe care le-a imprumutat de la Monetaria Nationala.

"Este o reflectare a nebuniei care a pus stapanire pe noi. Numeroase persoane au investit miliarde in constructii care acum nu mai valoreaza nimic. Am vrut sa creez ceva din nimic", a marturisit Frank.

Un val de credite ieftine a inundat Irlanda la inceputul anilor 2000, dupa intrarea tarii in zona euro, alimentand o uriasa bula imobiliara. Prabusirea care a urmat din 2007 a aruncat Irlanda in cea mai adanca recesiune din lumea industrializata, obligand "Tigrul celtic" sa accepte un imprumut umilitor de la Uniunea Europeana si Fondul Monetar International.

Chiar daca nu avea un venit constant, Frank a reusit in apogeul boom-ului imobiliar sa contracteze un credit integral pentru o casa de 365.000 de euro pe centura Dublinului. Valoarea casei s-a redus considerabil, iar sotia acestuia, de care artistul s-a despartit intre timp, continua sa locuiasca in casa achizitionata prin credit.

Frank Buckley locuieste in "casa de un miliard de euro" din decembrie. In prezent, artistul vrea sa adauge camerei de zi si holului o bucatarie.

Peretii sunt acoperiti cu resturi de bancnote. La fel, si podeaua. Casa este atat de calduroasa incat Frank doarme noaptea fara patura. Pe pereti se pot observa tablouri realizate din bancnote si monede.
"Orice s-ar spune despre euro, este un izolator grozav", a spus artistul irlandez.

×
Subiecte în articol: casa credit euro criza imobiliară