x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Cătălin Deaconescu a fost eliberat din funcţia de prefect al Capitalei

Cătălin Deaconescu a fost eliberat din funcţia de prefect al Capitalei

de Veronica Micu    |    18 Iun 2008   •   00:00
Cătălin Deaconescu a fost eliberat din funcţia de prefect al Capitalei

14:15 • Guvernul a adoptat, astăzi, hotărîrea privind schimbarea din funcţie a prefectului Capitalei, Cătălin Deaconescu. În locul său a fost numit directorul adjunct al Corpului de Control din Ministerul de Interne, Ioan Ţincu.

Guvernul a adoptat, astăzi, hotărîrea privind schimbarea din funcţie a prefectului Capitalei, Cătălin Deaconescu. În locul său a fost numit directorul adjunct al Corpului de Control din Ministerul de Interne, Ioan Ţincu.

CULISE. Deaconescu este considerat un apropiat al liderului PNL Bucureşti, ministrul Transporturilor Ludovic Orban. Orban a avut o dispută cu premierul Tăriceanu, luni, în şedinţa Biroului Politic Central al formaţiunii liberale. Tăriceanu a susţinut că liderii filialelor care au obţinut sub 15% la alegeri ar trebui să-şi depună mandatul, printre aceastea numărîndu-se şi cea din Capitală. Surse din partid susţin că lui Cătălin Deaconescu i s-ar reproşa şi anunţul privind intenţia de a da în judecată Monitorul Oficial, condus de liberalul Liviu Moraru, pentru cele 33.072 de buletine de vot care lipseau, după numărarea tipizatelor, din cele 1.973.506 comandate în cele şase sectoare. Cătălin Deaconescu a fost numit prefect al Capitalei în 28 august 2007, pînă atunci el deţinînd funcţia de subprefect. Între 2002-2005, el a fost membru al comisiei de administraţie publică a PNL, iar din decembrie 2003, pînă în iunie 2005 a fost preşedinte TNL Bucureşti, apoi între iunie-decembrie 2005 a deţinut funcţia de vicepreşedinte PNL sector 3.

 

DAUNE. Cătălin Deaconescu a declarat că se gîndeşte serios să dea în judecată Guvernul Tăriceanu şi să ceară daune morale de un leu după ce va citi motivarea hotărîrii de demitere a sa. 

Fostul prefect a arătat că "principiul mobilităţii" care probabil este invocat în hotărîrea de guvern prin care a fost demis din funcţia de prefect al Capitalei este nelegal, dat fiind faptul că, de la numirea sa în funcţie, nu a trecut termenul de un an. "Mă gândesc foarte serios, mai ales după ce voi lua cunoştinţă de motivarea demiterii mele, să dau Guvernul Tăriceanu în judecată şi să cer daune morale de un leu", a spus Cătălin Deaconescu. Acesta a mai arătat că se va întoarce în partid pentru că acolo sunt "suficiente lucruri de făcut".   Cătălin Deaconescu a fost trecut din funcţia de prefect al Capitalei în cea de inspector guvernamental, iar Ion Ţincu a fost desemnat prefect interimar, pînă la organizarea concursului de ocupare definitivă a postului, a declarat Victor Paul Dobre, secretar de stat în MIRA.

 

×
Subiecte în articol: magazin catalin prefect deaconescu