x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Caz unic în România! Gravida de 240 de kilograme

Caz unic în România! Gravida de 240 de kilograme

17 Feb 2010   •   00:00
Caz unic în România! Gravida de 240 de kilograme

O tânără în vârstă de 25 de ani, din comuna Drăghiceni, judeţul Olt, care cântăreşte 240 de kilograme, gravidă în luna a noua, a fost transportată la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde, pentru a ajunge în Camera de gardă a fost ajutată de trei echipe de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Ea a fost transportată de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, întrucât masa din sala de operaţii de la acest spital nu poate susţine mai mult de 170 de kilograme. Medicii de la Spitalul Universitar au pregătit pentru gravidă un pat special, care suportă o asfel de greutate, acesta fiind importat din SUA.

Femeia spune că şi-a dorit foarte mult sarcina, şi că a făcut "eforturi" pentru a o menţine sarcina. "Vă daţi seama prin ce am trecut şi îmi este teamă, ca orice mamă, la naştere pentru copilul meu, însă sper să vină bine pe lume".

Gravida suferă de o dereglare hormonală din cauza căreia suferă de obezitate. Nici regimul alimentar strict, urmat în spital, nu a avut rezultate, în ultima lună greutatea sa crescând cu încă 20 de kilograme. Tânăra spune că atât mama, cât şi bunica ei au trecut prin aceleaşi chinuri la naţtere, pentru că aveau o greutate corporală cu mult peste medie.

Potrivit doctorilor, acest caz este unic în România, în practica medicală fiind menţionate numai cazuri de gravide ce cântăreau până la 170 de kilograme.

Medicii au mai declarat că femeia va naşte natural, întrucât cezariana implică mai multe riscuri în astfel de cazuri.

×
Subiecte în articol: lumea