x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Ce mai lipsea de la Abu Dhabi? O "păcănică" din care curge aurul!

Ce mai lipsea de la Abu Dhabi? O "păcănică" din care curge aurul!

14 Mai 2010   •   00:00
Ce mai lipsea de la Abu Dhabi? O "păcănică" din care curge aurul!

Automatul placat cu aur este încastrat într-un perete, sub tavanul aurit al unuia dintre saloanele faimosului hotel Emirates Palace, unde capetele încoronate şi miliardarii vin să bea un cappuccino garnisit cu "fulgi" de aur.

"Motivul pentru care am ales Hotelul Emirates Palace a fost acesta se potriveşte perfect cu atmosfera de aici", a explicat întreprinzătorul german Thomas Geissler, creatorul brandului "Gold to Go" şi directorul executiv al Ex Oriente Lux.

Exteriorul automatului este placat cu aur, iar maşinăria le oferă clienţilor 320 de articole de aur, de la ligouri care de până la 10 grame de aur, până la monede din aur. "Aurul este importat în întregime din Germania şi, cât de curând, vom produce şi un lingou personalizat, cu logo-ul hotelului, pentru oaspeţii care vor să plece de aici cu un suvenir deosebit", a continuat Geissler, citat de Daily Mail.

ACTUALIZAT ELECTRONIC

Printr-un sistem computerizat, ATM-ul de aur reactualizează preţul aurului la fiecare zece minute, conform preţului de pe pieţele internaţionale. Deocamdată, bancomatul de aur foloseşte numai moneda locală, dar în curând va fi adaptat şi pentru carduri şi alte monede de largă circulaţie.

ATM-urile "cash pentru aur" au fost testate pentru prima oară în 2009, în Germania, însă întreprinzătorul german a ales lansarea oficială a invenţiei sale în Abu Dhabi, pentru că este o regiune unde cererea de aur este foarte mare, mulţi investitori preferând acest metal preţios pentru a se pune la adăpost de turbulenţele de pe pieţele financiare.


×
Subiecte în articol: lumea