x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Cea mai mare sculptură de zăpadă

Cea mai mare sculptură de zăpadă

20 Dec 2007   •   00:00
Cea mai mare sculptură de zăpadă
Sursa foto: STR/

Febra pregătirilor pentru cea de-a 20-a ediţie a celebrei expoziţii de iarnă "Harbin International Ice-Snow Sculpture Expo", care se desfăşoară anual in Harbin, China, este pe ultima sută de metri.

Febra pregătirilor pentru cea de-a 20-a ediţie a celebrei expoziţii de iarnă "Harbin International Ice-Snow Sculpture Expo", care se desfăşoară anual in Harbin, China, este pe ultima sută de metri. Căteva zeci de indrăzneţi care şi-au exprimat dorinţa de a participa la eveniment şi de a indura temperaturi scăzute muncind la realizarea unei sculpturi gigantice din zăpadă fac ultimele retuşuri. China, care a reuşit să atragă numai anul trecut 49,6 milioane de turişti, speră să intreacă recordul deţinut pănă acum de Franţa.

IN ISRAEL - Cea mai mică Biblie din lume

Un grup de oameni de ştiinţă ai Institutului de tehnologie Technion din Israel au conceput cea mai mică Biblie din lume, realizată pe o bucată de plastic imbrăcată in aur, de mărimea unei gămălii. Cercetătorii au reuşit să inghesuie 308.428 de cuvinte pe o suprafaţă de 0,5 mm pe care apoi le-au acoperit cu foiţă de aur, recordul fiind deţinut pănă in prezent de o Biblie de 50 de ori mai mare. Specialiştii au de gănd să mărească Biblia la dimensiunea unui poster (7 m x 7 m) pentru ca textul să poată fi citit cu ochiul liber. Micuţa Biblie face parte dintr-un proiect educaţional menit să crească interesul adolescenţilor in nanoştiinţă (ştiinţa ansamblelor mici de atomi).

FRANŢA - Omul-păianjen, reţinut de poliţie

Alain Robert, supranumit "Omul-păianjen" francez, a fost reţinut marţi după ce a escaladat un zgărie-nori din Londra, Portland House (101 metri), a indicat poliţia britanică. Purtănd un tricou cu inscripţia "thesolutionissimple.org", un site care promovează economisirea energiei, Alain Robert (45 de ani) a escaladat ca de obicei cu măinile goale acest turn situat pe Victoria Street, in centrul Londrei. Ajuns pe clădire, el a fost reţinut de poliţia locală. Robert nu este la prima problemă cu autorităţile.

LICITAŢIE - A fost cumpărată Magna Carta

O copie rară a Magna Carta, veche de 710 ani, a fost văndută pentru suma de 21,3 milioane de dolari la o licitaţie organizată de casa Sotheby’s la New York. Documentul, evaluat de specialişti la suma de 30 de milioane de dolari, a fost cumpărat de David Rubenstein, un avocat din Washington. "Am făcut tot ceea ce se putea pentru ca Arhivele naţionale să poată păstra acest document. Exemplarul se află doar temporar in custodia mea", a declarat Rubenstein.

FOTOGRAFII - Angelina Jolie domină topul Forbes

Angelina Jolie ocupă patru poziţii in topul Forbes al celor mai scumpe fotografii cu celebrităţi, pe primul loc fiind cele dintăi imagini cu bebeluşul său, Shiloh Nouvel, pentru care revista People a plătit 4,1 milioane de dolari. In ultimii ani s-a inregistrat o creştere explozivă a preţurilor fotografiilor cu celebrităţi realizate in exclusivitate. Topul realizat de Forbes a avut in vedere cele mai scumpe fotografii ale vedetelor din Statele Unite in ultimii 10 ani. După Jolie urmează fotografiile de la nunta lui Demi Moore şi Ashton Kutcher, pentru care revista OK! a plătit 3 milioane de dolari, iar pe locul trei se află fotografiile de la nunta actriţei Eva Longoria şi a jucătorului de baschet Tony Parker.

×
Subiecte în articol: magazin