x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Cehia, campioană la furtul din magazine

Cehia, campioană la furtul din magazine

13 Sep 2010   •   00:00

Prejudiciile provocate în urma furturilor din magazinele cehe s-au cifrat anul trecut la aproximativ 374 milioane de dolari. Cunatumul reprezintă o cifră-record în UE la capitolul pagube din cauza hoţiei, relatează radio Cesky Rozhlas, citat de Agerpres.



În unele cazuri chiar angajaţii erau cei care şterpeleau de pe rafturi. Proprietarii marilor reţele de magazine nu publică, de regulă, detalii despre furturi, dar analişti din Marea Britanie cred că în Republica Cehă prejudiciul ajunge la 1,5% din cifra totală de afaceri.

Cele mai multe furturi se produc în buticurile cu haine, pe locul doi situându-se furturile de bunuri din supermarketuri, de unde hoţii sustrag de obicei băuturi alcoolice, produse de patiserie şi cafea instant. În Cehia este răspândit pe scară largă şi furtul aparatelor de bărbierit.

Spre surprinderea analiştilor, printre obiectele care se bucură de succes în rândul hoţilor se numără şi cărţile. Lidere absolute la acest capitol sunt cărţile de benzi desenate.În schimb, hoţii cehi nu sunt deloc interesaţi de încălţăminte.

De obicei, în cazurile de hoţie în marile magazine sunt implicate reţele bine organizate, care acţionează ca la carte, astfel încât personalul nu suspectează nimic.Hoţii au de regulă asupra lor magneţi pentru înlăturarea cipurilor comerciale sau ascund obiectele într-o sacoşă cu fund dublu, căptuşit cu foiţe de staniol.În astfel de cazuri, sistemul de alarmă din magazine nu reacţionează.

×
Subiecte în articol: lumea