x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Cel mai experimentat astronom al Angliei: Extratereştrii "ne privesc în faţă"

Cel mai experimentat astronom al Angliei: Extratereştrii "ne privesc în faţă"

22 Feb 2010   •   00:00
Cel mai experimentat astronom al Angliei: Extratereştrii "ne privesc în faţă"

Extratereştrii "ne privesc în faţă" într-o formă pe care, noi, oamenii, nu o putem percepe, a afirmat Lordul Martin Rees, preşedinte al Societăţii Regale din Marea Britanie şi astronom al Reginei Angliei. Acesta a făcut declaraţia la puţin timp după conferinţa pe care a susţinut-o la Academia Naţională de Ştiinţe pe tema posibilităţii vieţii extraterestre.



“Ne-ar putea privi drept în faţă fără să îi recunoaştem. Problema stă în faptul că noi căutăm ceva asemănător nouă, presupnând că aceştia au, cel puţin, aceeaşi matematică şi tehnologie. Cred că există viaţă şi inteligenţă în forme pe care nu le putem percepe. La fel cum cimpanzeii nu pot înţelege teoria cuantică, ar putea exista aspecte ale realităţii peste capacitatea de înţelegere a creierului nostru”, a declarat Rees.

Lordul Rees a susţinut conferinţa intitulată “Detectarea Vieţii Extraterestre şi Consecinţele sale pentru Ştiinţă şi Tehnologie”, în luna ianuarie, pentru a ridica întrebarea dacă descoperirea extratereştrilor ar cauza teroare sau încântare pe Pământ, relatează cotidianul britanic The Telegraph, citat de ftr.ro. El a declarat publicaţiei Prospect, că telescoapele foarte avansate din punct de vedere tehnologic măresc şansele găsirii vieţii extraterestre, “mai mult ca niciodată”.

×
Subiecte în articol: lumea