x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Cele mai bizare noi nume inregistrate in Marea Britanie, in 2007

Cele mai bizare noi nume inregistrate in Marea Britanie, in 2007

22 Dec 2007   •   00:00

Londra, 21 dec /Rompres/ - Daddy Fantastic (Tăticul Fantastic) şi Bobby Dazzler (Bobby Orbitorul) sunt două dintre numele pe care 40.000 de britanici au ales, anul acesta, să le poarte in locul celor vechi, relatează site-ul Ananova.

Londra, 21 dec /Rompres/ - Daddy Fantastic (Tăticul Fantastic) şi Bobby Dazzler (Bobby Orbitorul) sunt două dintre numele pe care 40.000 de britanici au ales, anul acesta, să le poarte in locul celor vechi, relatează site-ul Ananova. Daddy Fantastic (numele unui personaj de desene animate) fusese pănă nu demult Robert Sullivan, un tămplar din Gloucester. Bobby Dazzler (numele unui protagonist dintr-un serial TV) este un electrician pe care, in trecut, il chema Paul Lancaster. Printre celelalte nume excentrice inregistrate in 2007 de departamentul britanic care se ocupă cu acest lucru se mai numără Something Long And Complicated (Ceva Lung şi Complicat) şi, poate cel mai bizar, Mouth Who Wants To Know O'Mighty (Gura Care Doreşte Să-l Cunoască Pe Cel Atotputernic).

Â

Â

Matt Damon, cel mai sexy erou al anului 2007

Actorul american Matt Damon a primit titlul de cel mai sexy erou, pentru interpretarea spionului Jason Bourne, in timp ce Johnny Depp a primit titlul de cel mai talentat actor din partea revistei People, informează Reuters. In cel mai recent număr al său, People a dorit să onoreze opt staruri ale căror cariere au strălucit in 2007. Matt Damon a fost numit cel mai sexy erou, după ce, in noiembrie, aceeaşi revistă People i-a acordat titlul de cel mai sexy bărbat in viaţă pe 2007, onoare pe care, iniţial, starul din seria aventurilor agentului secret Jason Bourne a vrut să o decline. In ultima vreme, in afară de partea a treia a aventurilor celebrului agent secret american, Matt Damon a mai apărut intr-o serie de filme foarte aplaudate de critici, printre care s-au numărat "Cărtiţa" de Martin Scorsese şi "Syriana" cu George Clooney.

Â

Â

12.500 de mărci, intr-un vechi tranzistor

Un berlinez a descoperit un testament şi 12.500 de mărci germane in cutia unui aparat de radio portativ din anii 1950 cumpărat pe site-ul de licitaţii online eBay, potrivit cotidianului Bild.

 Singurul participant la licitaţie, Klaus Matschos, 46 de ani, a cumpărat radioul pentru un euro, plus taxele de transport de 3,98 euro. "Cănd am deschis cutia, a căzut un plic. Iniţial, am crezut că sunt instrucţiunile de utilizare", a explicat acest electrician din Dorsten, Renania de Nord-Westfalia (vestul Germaniei). El ţinea insă in măini testamentul unui anume Gustav adresat fiului Heinz in 1990. Ca ultimă dorinţă, Gustav cerea să fie inmormăntat in cimitirul Louise din cartierul berlinez Charlottenburg. Banii, echivalentul a 6.250 de euro, urmau să servească pentru plata funeraliilor. Scrisoarea era insoţită de o fotografie a unei femei cu copilul său. "Scrisoarea m-a emoţionat. Aş vrea să i-o inapoiez lui Heinz, precum şi banii", a declarat Matschos, care a incredinţat totul poliţiei.

Â

Denzel Washington doreşte să revină pe Broadway

Superstarul Denzel Washington susţine că abia aşteaptă să revină in lumea teatrului, pe scenele de pe Broadway, la trei ani după ce a făcut senzaţie in rolul lui Brutus din "Julius Caesar", informează vineri IMDb.com consultat de Rompres. Actorul laureat al Premiului Oscar este originar din New York şi şi-a cumpărat recent un apartament in metropola americană de pe malul Atlanticului. El a mărturisit că işi doreşte nespus de mult să revină pe Broadway, locul unde şi-a inceput cariera artistică in urmă cu 30 de ani. "Iubesc teatrul şi am cumpărat recent un apartament la New York. Incerc să-mi petrec căt mai mult timp acolo. Este timpul să mă intorc acasă", a declarat Washington.

Â

Un asteroid ar putea lovi planeta Marte in ianuarie

Un asteroid descoperit recent are 1 la 75 şanse de a lovi planeta Marte la data de 30 ianuarie, a anunţat o echipă de astronomi, informează Associated Press recepţionată de Rompres. "Şansele de impact sunt neobişnuit de mari. Noi de obicei lucrăm cu şanse mult mai mici cănd este vorba de potenţialul de impact al asteroizilor pe care ii urmărim", a comentat Steve Chesley, astronom in cadrul programului NASA de monitorizare a obiectelor cosmice din apropierea Terrei care au potenţialul de a lovi Pămăntul. Asteroidul 2007 WD5 a fost descoperit la sfărşitul lunii noiembrie şi are dimensiunile apropiate de ale meteoritului Tungus ce a lovit Siberia in 1908, eliberănd o cantitate de energie echivalentă unei bombe nucleare de 15 megatone şi culcănd la pămănt peste 60 de milioane de copaci. Iniţial, asteroidul ce se află in prezent pe o traiectorie intre Pămănt şi Marte, avea o şansă de impact cu Planeta Roşie de 1 la 350, dar aceste şanse au crescut in cursul ultimei săptămăni. In cazul unui impact asteroidul va cădea probabil in zona ecuatorului planetei, zonă in care se află roverul robotizat Opportunity. Acesta insă nu este in pericol, aflăndu-se in afara razei de impact.

Â

Arabella Spencer-Churchill, nepoata lui Winston Churchill, a murit

Arabella Spencer-Churchill, nepoata fostului premier britanic Winston Churchill şi fondatoare a festivalului de rock de la Glastonbury, a decedat la vărsta de 58 de ani, informează Associated Press. Arabella Spencer-Churchill, care suferea de cancer la pancreas, a decedat la locuinţa sa din Glastonbury, sud-vestul Angliei, a anunţat soţul ei, Ian McLeod. In aceeaşi zi, fiul ei, Nicholas Jake Barton, a fost condamnat la trei ani de inchisoare in Australia pentru implicare in trafic cu ecstasy. Născută la 31 octombrie 1949, Arabella Spencer-Churchill a fost fiica lui Randolph Churchill, fiul fostului premier britanic Winston Churchill, şi a lui June Osborne. "Sunt deosebit de măndră de bunicul meu şi sper că ar fi măndru de mine, dar ... nu am putut să fiu un Churchill", a afirmat ea intr-un interviu publicat in iunie in ziarul The Independent. Arabella Spencer-Churchill are de asemenea o nepoată, Jessica McLeod, 19 ani. Funeraliile Arabellei Spencer-Churchill vor avea loc in conformitate cu credinţa sa budistă, a precizat soţul ei.

Â

Jessica Alba s-a logodit cu Cash Warren

Doug Jones, colegul Jessicai Alba din filmul "Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer", susţine că aceasta s-a logodit in secret cu Cash Warren, tatăl copilului cu care Alba este insărcinată, informează IMDb.com consultat de Rompres. La o conferinţă de presă organizată la Festivalul Filmului de Aventură Jules Verne, Doug Jones s-a referit la Cash Warren, prietenul intim al actriţei, cu care aceasta este insărcinată, ca la logodnicul ei. Rugat să comenteze vestea că Jessica Alba este insărcinată, Jones a răspuns: "Jessica şi logodnicul ei se simt excelent impreună şi vor avea cel mai frumos copil din lume". Purtătorul de cuvănt al Jessicai Alba a refuzat să confirme vestea logodnei, insă actriţa a fost văzută purtănd pe deget un inel de logodnă.

Â

Winona Ryder, fără ţigări la filmările Star Trek

Responsabilii filmului "Star Trek" işi doresc atăt de mult ca decorurile şi costumele să nu fie văzute de public inainte de lansare, incăt au interzis pauzele pentru fumat, relatează site-ul Contactmusic, consultat de Rompres. Winona Ryder se numără printre vedetele supărate că trebuie să stea toată ziua inchise intr-un complex in care nu este permis fumatul situat intr-o regiune izolată a deşertului californian. Insă regizorul J.J. Abrams este hotărăt ca decorurile şi costumele să nu ajungă in presă. "Winona este o fumătoare inrăită şi a fost enervată cănd producătorii i-au spus că nu are voie să ia o pauză de fumat in apropierea platoului din cauza unei clauze de confidenţialitate pe care a semnat-o. Winona şi ceilalţi sunt plimbaţi in maşini de golf acoperite - pentru a-i ascunde de fani şi paparazzi", a declarat o sursă. "J.J. a incercat să o facă pe Winona să inţeleagă căt de devastatoare ar fi publicarea fotografiilor unor personaje sau scene cheie. Actriţa a spus că inţelege, insă se urcă pe pereţi", a adăugat sursa.

Â

Diana: şoferul beat "mergea ca un clovn"

Henri Paul, şoferul autoturismului Mercedes in care prinţesa Diana şi iubitul ei Dodi Al-Fayed au murit in 1997 la Paris, era beat şi "mergea ca un clovn" cu mai multe ore inainte de accident, a afirmat un martor in cadrul anchetei judiciare la Londra, relatează AFP. "L-am văzut beat", le-a spus anchetatorilor Alain Willaumez, barman al hotelului Ritz din Paris. Anchetele poliţiei franceze şi a Scotland Yard-ului au ajuns la concluzia unui accident, cauzat de viteza excesivă şi de un şofer, Henri Paul, de asemenea decedat, care băuse prea mult. Potrivit lui Willaumez, Paul a stat 40 de minute in barul de la Ritz, incepănd cu ora 22:00, in seara de 30 august 1997. "Mi-am dat seama imediat după modul in care avea ochii şi cum vorbea că era beat. Ochii ii străluceau, deschişi larg, şi era vizibil intr-o stare anormală. Cănd a plecat din bar, s-a lovit de un coleg. Nu avea mersul sigur. Mergea ca un clovn, a adăugat angajatul hotelului francez", a povestit Willaumez.

Â

Jennifer Hudson şi Queen Latifah, intr-un nou film

Actriţele Jennifer Hudson et Queen Latifah vor figura pe afişul filmului "The Secret Life of Bees", a anunţat presa specializată de la Hollywood. Filmul este inspirat de un roman de succes al lui Sue Monk Kidd, potrivit Variety. Jennifer Hudson, 25 de ani, distinsă cu un Oscar pentru filmul "Dreamgirls", va juca rolul prietenei principalului personaj al filmului, o tănără de 14 ani (interpretată de Dakota Fanning) care işi părăseşte tatăl violent in Sudul segregaţionist pentru a se refugia la trei surori apicultoare, excentrice şi generoase. Queen Latifah şi actriţa britanică Sophie Okonedo, văzută in "Hôtel Rwanda", vor interpreta două dintre surori. Cea de-a treia ar putea fi căntăreaţa Alicia Keys. Filmările vor incepe in ianuarie in Carolina de Nord, iar filmul va fi lansat mai tărziu in 2008, a precizat Variety.

Â

Â

Keira Knightley se teme să joace in comedii

Actriţa Keira Knightley, nominalizată la premiile Oscar, a mărturisit că se teme să joace in comedii, deoarece s-ar simţi jenată "să se facă de răs" pe marele ecran şi consideră că e prea "sumbră" pentru a fi amuzantă, informează site-ul celebritywonder.com. "Cred că sunt pasionată de lucruri mai sumbre in acest moment. Sunt destul de speriată de comedii. Nu este un gen pe care l-am urmărit frecvent. Cred că oamenii pot mereu să citeze filmele amuzante, dar eu nu am fost niciodată capabilă să fac asta. Pot să le citez pe cele tragice, dar nu şi pe cele amuzante", a declarat actriţa. Keirei ii place să meargă la cinema pentru a vedea filme care o fac să plăngă: "Cred că peliclele care mă fac să plăng imi plac cel mai mult. Sunt milioane de filme care mă fac să plăng. Plăng din orice".

          Â

Cher suferă de diverticulită

Cher s-a internat in Germania la aceaşi clinică unde a fost internată şi prietena sa Farrah Fawcett care are cancer, celebra căntăreaţă suferind de diverticulită, o afecţiune a intestinului, informează MDb.com consultat de Rompres. Solista in vărstă de 61 de ani a călătorit spre Europa unde a fost diagnosticată cu această boală care se manifestă prin dureri abdominale foarte puternice provocate de o inflamare a anumitor zone ale colonului. "De căteva săptămăni Cher s-a aflat in agonie. Suferea de nişte dureri abdominale atroce şi a consultat o serie de medici dar şi vindecători şi chiar mistici orientali", a declarat un apropiat al solistei pentru publicaţia americană National Enquirer. Medicii germani i-au oferit lui Cher o dietă specială foarte bogată in fibre, impotriva inflamaţiei şi o ţin pe solistă sub strictă supraveghere medicală. in majoritatea cazurilor diverticulita este tratată cu un regim alimentar special şi antibiotice. Cazurile mai grave pot necesita intervenţii chirurgicale pentru inlăturarea părţilor inflamate ale colonului.

Â

Woody Allen revine la New York

Celebrul Woody Allen a renunţat la filmările in Europa pentru a regiza un film in New York-ul său natal, informează IMDb.com consultat de Rompres. După ce o bună parte a carierei sale a realizat filme exclusiv in Manhattan, la New York, Woody Allen a părăsit SUA in 2005 pentru a filma numai in Europa, incepănd cu producţia "Match Point". Insă celebrul cineast este gata pentru a reveni la New York şi va incepe filmările la noua sa producţie in primele zile ale noului an. Conform speculaţiilor din presa americană, Woody Allen a renunţat să mai filmeze pe bătrănul continent după ce spaniolii au protestat faţă de decizia guvernului de la Madrid de a-i acorda o serie de facilităţi pentru realizarea filmului "Vicky Cristina Barcelona" in care joacă Penelope Cruz şi Scarlett Johansson, peliculă ce a fost filmată in cursul verii trecute la Barcelona.

Â

Au furat o plajă intreagă

Poliţia ungară investighează un caz uluitor, in care persoane necunoscute au furat o intreagă plajă, cu tot cu umbrele, şezlonguri şi… nisip. Ungaria - notează site-ul Ananova - nu are ieşire la mare şi, prin urmare, tone de nisip au fost deşertate in apropierea răului Mindszentas, pentru ca atmosfera din zonă să fie una asemănătoare celei de pe plajele autentice. Administratorii regiunii, care au inchis plaja pe perioada iernii, au constatat că 6.000 de metri cubi de nisip au dispărut din senin, alături de umbrele şi chiar terasele din lemn. "Este o nebunie. Nu m-am găndit niciodată că e posibil să furi o intreagă plajă. Ea fusese acoperită pentru iarnă, iar cănd am fost să vedem dacă e totul in regulă, am constatat că a dispărut complet. Plaja nu mai e", a declarat şeful consiliului local, Etelka Repas.

Â



Vile şi băi antice restaurate la Roma

Ruinele restaurate a două opulente vile din perioada romană şi a unor băi publice din aceeaşi perioadă vor fi deschise pentru vizitare incepănd cu 22 decembrie, alături de o reconstrucţie tridimensională pe calculator care va oferi posibilitatea plimbării virtuale prin reşedinţele romane descoperite in centrul capitalei Italiei, informează Associated Press recepţionată de Rompres. Complexul arheologic ce măsoară 1.800 metri pătraţi datează din secolele II-IV d.Hr. şi oferă vizitatorilor mozaicuri excelent păstrate, băi şi incinte bogat decorate ce au aparţinut rezidenţilor bogaţi ai Romei. "Am descoperit o parte dintr-un complex rezidenţial locuit de nobilii şi cavalerii romani, a precizat arheologul Paola Valentini. Vizitatorii se vor plimba pe o platformă din sticlă intinsă deasupra acestor vestigii. Două dintre vile erau locuite probabil de un senator, familia sa şi sclavii săi şi includ biblioteci, holuri, grădini, bucătării şi grajduri. Una dintre vile a fost abandonată in timpul unui incendiu in secolul al V-lea. De asemenea, printre vestigiile ce vor putea fi vizitate se numără o stradă romană pavată cu rocă bazaltică şi o podea acoperită de un mozaic format din peste 500.000 de piese multicolore. Acest sit arheologic a fost descoperit sub Palazzo Valentini, o clădire de la sfărşitul secolului al XVI-lea in care s-au aflat birouri ale administraţiei, in zona Lazio, in apropiere de Forumul Roman. Excavările au inceput in anul 2005 şi continuă şi in prezent.

Â

Â

Schengen: licitaţie pentru fostele bariere de la frontierele Poloniei

Bariere şi panouri indicatoare instalate pănă acum la frontierele Poloniei şi devenite inutile vineri, o dată cu extinderea Spaţiului Schengen, vor fi scoase la licitaţie in beneficiul refugiaţilor, a anunţat cotidianul Gazeta Wyborcza. Vor fi puse in vănzare bucăţi de bariere, panouri cu inscripţii precum "Frontieră de stat trecerea interzisă", "Fotografierea interzisă" sau "Comandantul gărzilor de frontieră primeşte plăngeri şi cereri in zilele de luni, intre orele 13:00 şi 17:00". In total, circa 30 de obiecte vor fi scoase la vănzare, la preţul minim de 83 de euro. Licitaţia, organizată de cotidianul Gazeta Wyborcza şi organizaţia neguvernamentală "Acţiunea umanitară poloneză", se va desfăşura intre 27 şi 31 decembrie, pe principalul site de licitaţii polonez, allegro.pl. Fondurile astfel obţinute vor finanţa burse de studii pentru copiii refugiaţilor in Polonia. In acest an, peste 7.000 de persoane, dintre care 90% sunt ceceni, au cerut azil in Polonia.

Â

Acuzată de hărţuire sexuală, la 81 de ani

O femeie de 81 de ani din Noua Zeelandă este judecată pentru hărţuirea sexuală a unui bărbat de 76 de ani, de care s-a indrăgostit lulea, relatează site-ul Independent Online. Octogenara este acuzată că l-a urmărit pe cel care i-a căzut cu tronc pănă in casa acestuia. Bărbatul a sunat la poliţie şi a reclamat-o pe bătrănă, iar la tribunal aceasta a pledat vinovat. Poliţia locală a precizat că este pentru a şaptea oară cănd femeia incalcă un ordin de restricţie care o obligă să stea departe de cel pe care susţine că-l iubeşte. Bărbatul s-a plăns că hărţuirea la care a fost supus i-a cauzat probleme psihice şi de sănătate. Intr-un final, bătrăna a fost găsită vinovată, dar nu a fost pedepsită in nici un fel, judecătorul cerăndu-i doar să-şi lase victima in pace. Numele celor doi nu au fost dezvăluite.

Â

Â

Â

Din comă insărcinată

Â

Lisa Allinson din oraşul Bolton, Anglia, in vărstă de 34 de ani, a intrat in comă in urmă cu şase săptămăni. Nu mică i-a fost mirarea după ce a constatat trezită din comă că este insărcinată şi va avea un băiat, ea pierzăndu-şi memoria. O stare de precară a sarcinii i-a provocat un atac după care aceasta a intrat in comă. Lisa nu-şi aduce aminte de sarcină, dar este fericită ca acum atăt ea, căt şi fiul ei Bejamin pot merge acasă. "Doctorii şi chirurgii sunt stupefiaţi şi cred că este un miracol", a declarat soţul ei Andy, in vărstă de 34 de ani.

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

×