x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Cele mai proaste filme regizate de actori

Cele mai proaste filme regizate de actori

de Oana-Maria Baltoc    |    21 Mar 2008   •   00:00

Săptămânalul New York Magazine a publicat o listă cu cele mai proaste zece filme regizate de actori celebri, în dorinţa de a atrage atenţia starurilor de la Hollywood că a interpreta bine un rol nu e similar cu a regiza o peliculă de calitate.

Actori celebri au încercat să facă o figură bună şi ca regizori. Fără succes însă...

 

Săptămânalul New York Magazine a publicat o listă cu cele mai proaste zece filme regizate de actori celebri, în dorinţa de a atrage atenţia starurilor de la Hollywood că a interpreta bine un rol nu e similar cu a regiza o peliculă de calitate.

 

Patetic. Aşa-numitul  “top al vanitoşilor” îl are cap de afiş pe Mel Gibson cu “Braveheart”, film regizat de acesta în 1995 şi, culmea, răsplătit cu  Oscarul pentru cel mai bun film.

Pelicula a ocupat prima poziţie în clasamentul New York Magazi­ne tocmai  pentru că a primit râvnitul trofeu, deşi în box-office-ul american nu a făcut mare scofală. Drama istorică realizată de Gibson este aspru taxată pentru incoerenţa scenelor de luptă, dar şi pentru eroismul patetic al personajului principal interpretat chiar de regizor, după reţeta consacrată la noi de Sergiu Nicolaescu.

 

Narcisist. Afroamericanul Eddy Murphy a încercat marea cu degetul şi a dat-o în bară magistral regizând “Harlem Nights”.

Criticii prestigiosului ziar Washin­gton Post au descris producţia ca fiind “narcisistă”, ţinând cont de faptul că Eddy şi-a dorit o peliculă în care să fie primadonă, lucru pe care l-a reuşit cu brio.

 

Tolomac. Încă un lucru asupra căruia a dorit să atragă atenţia New York Magazine: chiar dacă transpiri timp de zece ani încercând să lansezi un film, nu înseamnă că o să ai parte şi de succes.

Lucru verificat de actorul Crispin Glover (cunoscut din “Charlie’s Angels: Full Throttle”), care a muncit pe brânci vreme de un deceniu, însă produsul final, “What Is It?”, a echivalat cu un fiasco cinematografic.

 

Dezamågitor. William Shatner a reuşit să atragă atenţia regizând cel mai prost film dintr-o celebră serie science fiction, “Star Trek V: The Final Frontier”. Scenariul, efectele speciale, totul a lăsat de dorit în opinia criticilor de film, dar şi a publicului. Concluzia? În 1990, William Shatner a cules trei premii Zmeura pentru cea mai proastă regie, cea mai proastă interpretare şi cel mai prost film.

 

Plictisitor. Andy Garcia a încercat să reediteze succesul seriei “Naşul”, în care a jucat sub îndrumarea magistrală a lui Coppola, şi timp de 19 ani a încercat să pună cap la cap o poveste complicată cu gangsteri şi iubiri chinuite intitulată “The Lost City”. Verdictul: plictisitor.

 

La gråmadå. Următoarele cinci locuri ale topului sunt ocupate de actorul de comedie Ben Stiller cu “The Cable Guy” (Jim Carrey a primit 20 de milioane pentru rolul din acest film), Nicolas Cage – “Sonny”, John Turturro – “Roman­ce&Cigarettes”, Kevin Spacey cu “Beyond the Sea” şi micuţul Danny DeVito cu “Duplex”, peliculă nominalizată în 2004 la trofeul Zmeura. Nici Kevin Costner nu a fost uitat. Actorul-regizor a primit o menţiune specială din partea revistei pentru răsunătoarele eşecuri “Waterworld”, “The Postman” şi “Dances with wolves”.

×
Subiecte în articol: magazin film