x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Champions League

Champions League

de Adrian Vaduva    |    21 Iul 2006   •   00:00
Champions League

Champions League

SPORT
Steaua Bucuresti viseaza la prezenta in "grupe"

In aceasta saptamana, Steaua porneste intr-o noua aventura pentru calificarea in grupele Champions League. Parcursul european din 2005-2006, cand jucatorii antrenati de Cosmin Olaroiu au ajuns pana in semifinala Cupei UEFA, fiind la doar un pas de calificarea in finala, precum si faptul ca, in afara lui George Ogararu (plecat la Ajax Amsterdam), nici un alt sportiv de valoare nu a parasit gruparea din Bulevardul Ghencea ne dau sperante ca dupa zece ani ani vom avea o formatie in cea mai importanta competitie europeana intercluburi.

CURBA ASCENDENTA. Atat Steaua, cat si Rapid au demonstrat ca valoarea fotbalului romanesc se afla pe o panta ascendenta datorita rezultatelor excelente obtinute in sezonul european trecut. Totusi, acestea trebuie sa fie confirmate si in anul in curs. De altfel, multi spun ca este greu de crezut ca o alta formatie romaneasca va mai juca o semifinala de cupa europeana intr-un viitor apropiat. Exista insa si optimisti care, dimpotriva, considera ca performanta trupei antrenate de Olaroiu ar putea fi nu doar egalata, ci chiar depasita. Insa visul oricarei echipe din Romania il reprezinta prezenta in grupele Ligii Campionilor singura formatie de la noi care a reusit aceasta performanta fiind Steaua Bucuresti, ultima oara in sezonul 1996-1997. De atunci, fiecare castigatoare a campionatului intern declara ca are drept obiectiv acest lucru, fara insa a si reusi aceasta performanta. Cea mai aproape de indeplinirea visului a fost trupa din Ghencea, insa norvegienii de la Rosenborg Trondheim s-au dovedit o nuca mult prea tare pentru fotbalistii militari.

RAZBUNARE. Pana una-alta, inainte de a se gandi la grupele Ligii Campionilor, Radoi&Co va trebui sa treaca de turul 2 preliminar, unde, cel mai probabil, va da piept cu formatia slovena Gorica, echipa ce a reusit sa se impuna in deplasare cu 3-1 in fata lui Linfield. Confruntarea are o incarcatura speciala pentru MM Stoica. El trebuie sa plateasca o polita slovenilor, intrucat au eliminat din Cupa UEFA, dupa un meci de pomina, Otelul Galati, al carei presedinte era actualul manager al ros-albastrilor. De altfel, Gorica se afla la a treia intalnire cu o echipa romaneasca, Rapidul, antrenat pe atunci de Mircea Rednic, depasindu-i cu doua victorii pe sloveni, tot in Cupa UEFA. De asemenea, romanii mai au de razbunat si eliminarea tricolorilor de la Euro 2004. Ramane de vazut daca Steaua isi va respecta statutul de favorita trecand de Gorica, echipa caracterizata de secundul Catalin Necula drept una dificila, care ar putea pune probleme militarilor.

SPORT LA TV
SAMBATA

  • Ciclism: Turul Frantei 15:00, Eurosport
  • Fotbal: Meci amical: UTA Arad - FC Sopron 17:00, TV Sport
  • Fotbal: Meci retragere - Dennis Bergkamp: Arsenal - Ajax 19:00, TV Sport
  • Box: Gala internationala la Nisa: Categoria musca: R. Carvalho (BRA) - B. Inom (FRA) 22:30, Eurosport
  • Motociclism viteza: Campionatul Mondial, etapa din SUA: Calificari MotoGP 0:00, Eurosport
  • DUMINICA

  • Superbike: Campionatul Mondial in Cehia: Mansa intai 13:00, Eurosport
  • Ciclism: Turul Frantei 15:00, Eurosport
  • Curse de masini: DTM - Norisring 18:30, TV Sport
  • Fotbal: Campionatul European UEFA U-19 in Polonia: Faza grupelor 19:00, Eurosport
  • Box Profesionist - Carlos Baldomir vs Arturo Gatti 21:00, TV Sport
  • ×