x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Chile: Un miner prins la 700 de metri sub pământ şi-a cunoscut fiica nou-născută

Chile: Un miner prins la 700 de metri sub pământ şi-a cunoscut fiica nou-născută

15 Sep 2010   •   00:00
Chile: Un miner prins la 700 de metri sub pământ şi-a cunoscut fiica nou-născută

Unul dintre cei 33 de mineri prinşi de la data de 5 august în mina San Jose, din nordul Chile, şi-a cunoscut fiica nou-născută graţie cablurilor de fibră optică pe care experţii le-au instalat la 700 de metri adâncime.



"A început să plângă şi s-a emoţionat foarte mult când a văzut imaginile", le-a declarat ziariştilor Cristian, fratele minerului Ariel Picona, şi cel care s-a ocupat de înregistrarea naşterii.

Micuţa Esperanza, botezată la fel ca locul unde rudele muncitorilor prinşi sub pământ aşteaptă eliberarea lor, s-a născut la ora locală 12.12 (16.12 GMT), şi "în mod sigur îi va aduce bucurie tatălui său şi celorlalţi colegi ai acestuia", a precizat Cristian.

Rudele lui Ariel, aflate în apropierea minei sinistrate, le-au declarat ziariştilor că "Esperanza este o lumină" care le dă "mai multă forţă celor prinşi sub pământ".

La rândul lor, experţii salvatori au anunţat că aşa-numitul "Plan B", în care este utilizată foreza T-130, care a fost avariată când a ajuns la adâncimea de 268 de metri, va începe să funcţioneze din nou în următoarele ore.

Utilajul "Schram T-130", pe care rudele minerilor îl numesc "cel făcător de minuni", avansează cu mai mare viteză decât foreza "Strata 950", din cadrul "Planului A" de salvare, informează Efe, citată de Agerpres.

"Strata 950", care nu a întâmpinat niciun obstacol de când a început să excaveze, a atins marţi adâncimea de 283 de metri, însă la 300 de metri va fi oprită timp de câteva zile pentru revizie.

×
Subiecte în articol: lumea