x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun China - Jocurile Olimpice lasă chinezii fără case

China - Jocurile Olimpice lasă chinezii fără case

de Corina Andriuta    |    06 Iun 2007   •   00:00
China  - Jocurile Olimpice lasă chinezii fără case

Visul Chinei de a organiza Jocurile Olimpice din 2008 tinde să se transforme intr-un coşmar. Modernizarea infrastructurii Beijing-ului a dus la evacuarea forţată a peste 1,5 milioane de chinezi.

Visul Chinei de a organiza Jocurile Olimpice din 2008 tinde să se transforme intr-un coşmar. Modernizarea infrastructurii Beijing-ului a dus la evacuarea forţată a peste 1,5 milioane de chinezi.

CU ARCANUL. In Beijing chinezii au ănceput să nu mai fie siguri pe proprietăţile lor. Pănă in prezent peste 1,5 milioane oameni au fost evacuaţi forţat din locuinţe pentru ca infrastructura să fie adusă la standardele pe care China s-a obligat să le asigure. Incă un milion de chinezi se pregătesc să părăsească Beijing-ul pănă la startul intrecerilor. Pentru că foarte mulţi dintre cei evacuaţi refuză să-şi părăsească locuinţele, guvernul a fost nevoit să intervină in forţă, folosind inclusiv armata armata. Conform lenta.ru, problemele grave, cu care se confruntă aceşti oameni, au fost semnalate intr-o scrisoare publică, realizată de Geneva-based Centre on Housing Rights and Evictions (COHRE). Din cele semnalate de reprezentanţii COHRE, "autorităţile din China incalcă drepturile locuitorilor neoferind compensaţia necesară". Celor care părăsesc casele le propun să se cazeze undeva mai departe de locul de muncă, costul călătoriilor mărind cheltuielile acestor oameni, şi aşa destul de săraci. In afară de aceste discriminări, avocaţii care ii reprezintă pe cetăţenii evacuaţi, de multe ori sunt persecutaţi şi ameninţaţi chiar de către autorităţi. Comitetul de Organizare al Jocurilor Olimpice de la Beijing nu a vrut să comenteze situaţia existentă, măriginidu-se să arate că "deciziile luate sunt legale, in conformitate cu hotărările Partidului Comunist ".

×
Subiecte în articol: magazin