x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun China: Pagină web pentru comunicarea dintre populaţie şi liderii săi

China: Pagină web pentru comunicarea dintre populaţie şi liderii săi

13 Sep 2010   •   00:00

Cotidianul oficial chinez "Ziarul Poporului" a pus în funcţiune o pagină web prin intermediul căreia cetăţenii le pot lăsa mesaje celor mai înalţi conducători ai ţării, după cum informează cotidianul menţionat, citat luni de Efe şi preluat de Agerpres.



Pagina people.com numită şi "Linia directă cu Zhongnanhai" (complexul Executivului chinez situat la vest de Oraşul Interzis) prezintă fotografiile celor nouă membri ai Biroului politic, iar la selectarea oricărei imagini se poate scrie un mesaj.

Ziarul "Noul Beijing" semnalează, în ediţia sa de luni, că în mai puţin de o săptămână peste 16.000 de persoane i-au scris preşedintelui chinez, Hu Jintao, iar alte 11.000 au făcut acelaşi lucru în cazul primului ministru, Wen Jiabao.

Cea mai mare parte dintre mesaje sunt axate pe lupta împotriva corupţiei, pe preţul locuinţelor şi pe reforma educativă şi sanitară, se mai precizează în informaţia citată de "Noul Beijing".

În ciuda succesului de care se bucură pagina web, criticile au început deja să curgă, mulţi considerând că este vorba de un gest superficial şi nu de o "metodă eficace pentru comunicarea problemelor", susţine la rândul său ziarul "Global Times".

×
Subiecte în articol: lumea