x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun China va interzice pungile de plastic gratuite în magazine

China va interzice pungile de plastic gratuite în magazine

de Jurnalul National    |    09 Ian 2008   •   00:00

Guvernul chinez a decis să restrângă utilizarea pungilor de plastic, interzicând distribuirea gratuită a acestora în magazine începând cu 1 iunie

Guvernul chinez a decis să restrângă utilizarea pungilor de plastic, interzicând distribuirea gratuită a acestora în magazine începând cu 1 iunie pentru a reduce risipa şi riscul de poluare, relatează AFP. Printr-o circulară publicată marţi seara, autorităţile centrale au indicat, de asemenea, că vor interzice pungile de mai puţin de 0,025 milimetri grosime, larg răspândite în ţară, dar prea fragile pentru a fi reutilizate. “China consumă anual o mare cantitate de pungi de plastic, iar acest lucru antrenează o risipă de resurse energetice şi o poluare a mediului”, a subliniat guvernul în acest document subliniat pe site-ul său oficial. Circulara nu precizează câte pungi de plastic sunt produse şi distribuite anual în ţară, unde acestea sunt distribuite gratuit, cu multă generozitate, şi în cele mai mici magazine. Lanţurile de magazine care, precum Ikea, au introdus deja pungile cu plată, sunt rare, însă tot mai multe mari oraşe iau în considerare posibilitatea de a adopta măsuri similare.

Oraşul industrial Shenzen şi-a anunţat în noiembrie intenţia de a interzice pungile gratuite, subliniind gravele probleme de mediu cauzate de folosirea abuzivă a acestor pungi, care se descompun în 200 de ani. Potrivit statisticilor municipale, citate de Xinhua, cel puţin 1,75 miliarde de pungi de plastic sunt utilizate în fiecare an.

×
Subiecte în articol: magazin