x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Cimpanzeii îşi jelesc morţii

Cimpanzeii îşi jelesc morţii

de Anca Aldea    |    02 Mai 2010   •   00:00

Maimuţele antropoide suferă la fel de mult ca şi oamenii atunci când le moare cineva drag, susţin cercetătorii. Tragedia prin care a trecut recent un grup de cimpanzei de la o grădină zoologică din Scoţia a fost filmată şi explicată de cercetători.

Rudele şi prietenii lui Pansy, veterana familiei, despre care se credea că avea vârsta de 60 de ani, au stat la căpătâiul muribundei alinându-i suferinţa până când aceasta a trecut în nefiinţă. În înregistrare au fost surpinse scene dramatice: trei cimpanzei îi ridică încet capul lui Pansy şi o zgâlţâie uşor de umeri pentru a vedea dacă a decedat. Alţii curăţă colţul în care zace femela şi verifică regulat dacă respiră.

După ce inima lui Pansy a încetat să mai bată, fiica sa, Rosie, s-a culcat lângă mamă, faţă în faţă cu ea, şi a dormit acolo întreaga noapte. Timp de aproximativ o lună, cimpanzeii au fost deprimaţi "Cimpanzeii s-au comportat ca un grup de oameni. I-au oferit tot confortul pentru a trece în lumea de dincolo cu pace şi demnitate", povesteşte unul dintre îngrijitori, citaţi de publicaţia Daily Mail.

×
Subiecte în articol: magazin